Responsive Menu
Add more content here...


În Sălaj, faza judeţeană a Cupei României începe direct cu finala

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 36 views
A+A-
Reset

O competiţie la care în mod normal trebuiau să participe toate echipele din Liga a IV-a şi Liga a V-a, dar şi formaţii nou-înfiinţate, se desfăşoară doar cu două echipe la start. Altfel spus, direct cu o finală pentru câştigarea trofeului între Rapid Jibou şi Rapid Zimbor, care se va disputa în data de 1 iunie, pe teren neutru

Faza judeţeană a Cupei României este organizată de AJF Sălaj doar cu două echipe la start. În mod normal, la această competiţie trebuiau să participe toate formaţiile din Liga a IV-a şi Liga a V-a, chiar şi echipe noi. Nu s-a mai putut aplica această procedură, deoarece AJF Sălaj a tot amânat să organizeze această întrecere care nu a putut fi începută în vara anului trecut din cauza pandemiei.

Se va organiza acum, mai exact pe data de 1 iunie, când la start se vor afla doar două echipe. AJF Sălaj a invitat mai multe formaţii, doar că multe dintre ele au spus pas. Au rămas doar două grupări, Rapid Jibou şi Rapid Zimbor, care se vor duela pentru trofeu în finala programată în data de 1 iunie.

Dacă Rapid Jibou este angrenată şi în play-off-ul Ligii a IV-a, unde va disputa încă trei meciuri, Rapid Zimbor a ratat prezenţa în faza superioară a campionatului şi se poate concentra doar pentru finala Cupei României.

“Miercuri 1.06.2022 băieţii noştri vor juca finala Cupei României pe judeţul Sălaj. Adversara va fi echipa Rapid Jibou, meciul va începe la orele 18 pe teren neutru.Dorim mult sucees băieţilor noştri în finala cupei, iar pe cei care doresc să ne susţineţi vă aşteptăm la meci”, a transmis conducerea de la Rapid Zimbor.

Rapid Jibou a câştigat faza judeţeană a Cupei României şi în ediţia trecută, după o finală cu Venus Giurtelec.

Este a doua competiţie din acest an organizată de AJF Sălaj care se desfăşoară în condiţii “speciale”. Acum trei luni, AJF Sălaj a organizat Cupa Primăverii, la care s-au înscris trei echipe. La teren a fost prezentă doar o formaţie, însă chiar dacă nu s-a disputat niciun meci, forul condus de Daniel Sabou a desemnat câştigătoarea.

Câştigătoarea fazei judeţene a Cupei, şanse mici să joace cu o echipă de Liga a III-a în faza naţională

Câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României se va califica în faza regională care va începe în data de 6 iulie. În această fază participă doar cele 42 de câştigătoare ale fazelor judeţene împărţite în şapte regiuni.Pentru fiecare regiune se vor împărţi cele 6 echipe în două grupe a câte 3 echipe, prin tragere la sorţi, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare câte un meci. Câştigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câştigătoare va primi trofeul Cupa României pentru regiunea respectivă şi se va califica în faza următoare a competiţiei. Abia din turul I intră în Cupa României şi primele echipe de Liga a III-a.

You may also like

Leave a Comment