Responsive Menu
Add more content here...


Iluminat modern în toată comuna – La Bălan a fost aprobat un proiect pe fonduri europene în valoare de 1 milion de lei

by Călin ONICAŞ
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Încă un proiect cu finanțare de la Uniunea Europeană a fost aprobat pentru comuna Bălan! În urma investiţiei în valoare de 1 milion de lei, toate cele cinci sate ale comunei vor beneficia de un sistem de iluminat public modern, cu becuri de tip LED

Una dintre priorităţile administraţiei locale de la Bălan a fost aceea de a oferi un sistem de iluminat public modern în toate cele cinci localităţi ale comunei – Bălan, Gâlgău Almaşului, Chechiş, Chendrea şi Gălpâia.

În ultimii ani, Primăria a mai avut proiecte de modernizare a iluminatului stradal, iar cetăţenii comunei au început să beneficieze de un sistem de iluminat public din ce în ce mai bun.

Pentru una dintre cele mai mari comune din Sălaj, autorităţile locale au căutat tot timpul soluţii pentru ca şi condiţiile de trai să fie din ce în ce mai bune.

Printr-un proiect câştigat de Primărie pe Administraţia Fondului de Mediu (AFM), va fi modernizat şi sistemul de iluminat public de pe Drumul Naţional DN 1G,  ce face legătura între Jibou şi Hida.

Cele aproximativ 400 de corpuri de iluminat schimbate vor fi montate pe stâlpii de pe străzile laterale pe care acum nu există becuri LED. Aceasta, deoarece, pe străzile laterale există acum doar câte un bec din doi în doi stâlpi. După implementarea acestui proiect, va creşte intensitatea luminii pe drumul naţional, dar şi în comună.

Cu această ocazie, primarul comunei – Daniel Pop – a ţinut să mulţumească mult echipei din cadrul Primăriei – administrator public, viceprimar, secretar şi bineînţeles funcţionari – , care şi de data aceasta s-au prezentat excelent!

Totodată, edilul comunei a mulţumit tuturor cetăţenilor comunei pentru înţelegerea de care dau dovadă cu privire la inconvenientele şi deranjul pe care le crează lucrările la proiectele aflate în implementare. Este vorba despre proiectele ce prevăd alimentarea cu apă, reţeaua de canalizare, lucrările de asfaltare sau construirea podului de la Bălan.

“Le promit că voi face totul pentru ca aceste inconveniente să fie cât mai uşor de suportat”, a precizat primarul Daniel Pop.

“Aşadar, este vorba de modernizarea iluminatului public, proiect prin care întreaga comună va beneficia de un iluminat modern, cu becuri de tip LED. Valoarea proiectului este de aproape 1.000.000 lei şi se va desfăşura prin Administraţia Fondului pentru Mediu. “Va fi un sistem inteligent, prin care se va putea regla intensitatea luminii în orele în care nu există activitate. Va fi o lucrare eficientă, prin care luminozitatea va fi mai mare, iar cheltuielile mai mici”.
Daniel Pop – primarul comunei Bălan

You may also like

Leave a Comment