Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău, o şansă bună de a urca în clasamentul Ligii Naţionale

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

În etapa a XII-a ce are loc la Rm. Vâlcea, gruparea zălăuană întâlneşte miercuri, de la ora 13.15 pe nou-promovata CSM Galaţi. În acest meci, HC Zalău este favorită să obţină cele 3 puncte cu ajutorul cărora şi-ar mai putea îmbunătăţi situaţia în clasament

Câte o etapă la două săptămâni, sub formă de turneu, cam acesta a fost sistemul haotic adoptat de FRH în acest sezon al Ligii Naţionale. În acest ritm nu s-a terminat nici măcar turul de campionat, până la finalul primei părţi mai urmând să se joace trei etape.

Etapa a XII-a are loc în aceste zile, la Râmnicu Vâlcea, unde HC Zalău întâlneşte un adversar accesibil. Miercuri, de la ora 13.15, echipa antrenată de Gheorghe Tadici joacă cu CSM Galaţi, o echipă nou-promovată, în faţa căreia este favorită să obţină o victorie. Ar fi de mare folos cele 3 puncte pentru gruparea de sub Meseş care ar ajuta-o să îşi îmbunătăţească situaţia în clasament. Cu o victorie, formaţia zălăuană ar putea urca cel puţin o poziţie în ierarhia Ligii Naţionale şi ar ajunge pe locul 7. Însă, până să obţină cele 3 puncte, HC Zalău trebuie să se concentreze asupra jocului, deoarece înfruntă un adversar care are în lot şi câteva jucătoare cu experienţă la acest nivel.

CSM Galaţi se află pe locul 13, cu 7 puncte acumulate în cele 10 etape. Formaţia gălăţeană a câştigat în acest campionat cu SCM Craiova şi cu Universitatea Cluj, iar în urmă cu două etape a mai obţinut o remiză cu Activ Ploieşti.

“Nu vom avea un meci uşor, deoarece adversarele sunt cu cuţitul la os. În ciuda faptul că CSM Galaţi a pierdut multe meciuri la diferenţe mici de scor, au în echipă câteva jucătoare experimentate, care au sute de meciuri în Liga Naţională. În plus, chiar dacă este o echipă nou-promovată are în lot şi jucătoare străine. Va fi un meci dificil, dar sper ca fetele să se mobilizeze şi să obţinem cele 3 puncte”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

În meciul cu CSM Galaţi, HC Zalău nu poate conta pe Sabrina Lazea, o jucătoare importantă în apărarea echipei. Handbalista s-a accidentat la ultimul joc şi a avut mâna imobilizată, astfel că deocamdată nu şi-a revenit complet.

După meciul cu CSM Galaţi, HC Zalău mai are de jucat în turul de campionat cu SCM Rm. Vâlcea, Rapid Bucureşti şi CSM Slatina.

“Ar fi foarte bine dacă am câştiga cu CSM Galaţi, iar dacă vom mai scoate puncte şi din celelalte meciuri, putem termina turul pe un loc bun. Cu 21 de puncte acumulate, am putea începe returul mult mai liniştiţi”, a mai spus antrenorul Zalăului.

Etapa a XII-a a început marţi cu un rezultat surprinzător. Universitatea Cluj, ultima clasată în Liga Naţională a scos o remiză cu liderul CSM Bucureşti, echipă care în urmă cu câteva zile a câştigat categoric derby-ul cu SCM Rm. Vâlce, din turul optimilor Ligii Campionilo

You may also like

Leave a Comment