Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău nu a contat în meciul de la Vâlcea. Înfrângere dură la 10 goluri diferenţă

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 9 views
A+A-
Reset

În etapa intermediară de miercuri, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici nu a avut nicio şansă pe terenul fruntaşei SCM Râmnicu Vâlcea. Dacă în tur a câştigat miraculos în propriul “fief”, în retur, fosta campioană s-a răzbunat cu vârf şi îndesat şi s-a impus cu 38 – 28. Şi după acest eşec, echipa zălăuană a rămas pe locul 8, însă de această poziţie s-a apropiat la doar două puncte Gloria Bistriţa

La meciul din tur, HC Zalău a câştigat dramatic cu Vâlcea, cu 21 – 20. După acel joc, oficialii fostei campioane au acuzat dur arbitrajul şi nu au uitat acel episod astfel că Vâlcea s-a răzbunat cu vârf şi îndesat pe echipa lui Gheorghe Tadici la partida de joi, din etapa a XXII-a.

A fost un meci în care sălăjencele nu au avut nici cea mai mică şansă. Tadici a lăsat acasă câteva handbaliste care oricum se vor despărţi de HC Zalău în vară, iar în aceste condiţii, unele jucătoare care au evoluat mai puţin au avut şansa să joace mai mult.

În teren, SCM Rm. Vâlcea a dominat de la un capăt la celălalt jocul. A condus cu 4 – 0 după 5 minute, iar după primul sfert de oră, scorul era 12 – 6. Andreea Bujor a irosit trei situaţii bune de a marca, printre care şi un 7 m, iar Vâlcea a fost echipa mai exactă în atac, având în teren jucătoare de top precum Elghaoui Asma, Gorshenina Olga, Glibko Iryna, Liscevic Kristina sau Nikolic Zeljka.

Odată cu trecerea timpului şi diferenţa de pe tabelă a cresut, iar gazdele s-au dus la 10 goluri în minutul 25. HC Zalău a avut o perioadă nefastă astfel că timp de 11 minute nu a marcat niciun gol.

La pauză s-a intrat cu 21 – 11, iar “zarurile” erau deja aruncate. A urmat o repriză secundă în care fosta campioană a arătat că este cu câteva clase peste HC Zalău. A condus cu 25 – 11 în minutul 35, când s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor! În ultimul sfert de oră, Mihart, Vrabie, Bujor şi Toth au mai limitat proporţiile scorului, însă tânăra echipă a Zalăului tot nu a putut evita o înfrângere dură.

S-a terminat 38 – 28, dar şi după acest eşec, HC Zalău a rămas pe locul 8. Sălăjencele mai au două puncte avans faţă de Gloria Bistriţa, cu patru etape rămase de jucat din acest sezon.

SCM Râmnicu Vâlcea – HC Zalău 38 – 28 (21 – 11)

SCM Rm. Vâlcea: Hosu, Roch, Rus – Glibko 8, Nikolic 6, Elghaoui 5, Liscevic 5, Lupei 4, Dache 3, Klikovac 3, Gorshenina 3, Levchenko 1, Bucur, Dăscălete. Antrenor: Bent Dahl.

HC Zalău: Teodorescu, Popescu – Mihart 11, Vrabie 4, Toth 4, Bujor 3, Lazic 2, Jlezi 2, Mitrache 1, Berbece 1, Vartic, Mărginean, Prycop, Lazea. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea

You may also like

Leave a Comment