Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău, nevoită să facă o deplasare până la Constanţa, pentru un meci de Cupa României! PROGRAMUL primelor tururi

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 12 views
A+A-
Reset

Federaţia Română de Handbal nu a ţinut deloc cont de griteriul geografic la tragerea la sorţi pentru primele tururi ale Cupei României, astfel că unele echipe au de făcut deplasări şi de peste 700 de km. În această situaţie se află şi HC Zalău, care în 16-zecimi va juca pe terenul celor de la Neptun Constanţa, echipă din liga secundă, aflată pe locul 3 în Seria A din Divizia A

O nouă ediţie a Cupei României debutează săptămâna viitoare. Mai întâi este programat un tur preliminar, în care au loc partidele: CSU Oradea – HCF Piatra Neamţ, CSM Roman – Activ Prahova Ploieşti şi CSM Tg. Jiu – CSU Vest Timişoara.

După cum se poate observa, la tragerea la sorţi nu s-a ţinut cont de criteriul geografic, iar o echipă de liga secundă precum HCF Piatra Neamţ are de făcut o deplasare de aproximativ 500 de km până la Oradea.

FRH a stabilit şi meciurile din primul tur (16-zecimile de finală), iar la tragerea la sorţi, HC Zalău a dat peste o echipă de liga secundă. Sălăjencele urmează să joace cu Neptun Constanţa, ocupanta locului 3 din Seria A a Diviziei A, care se luptă la promovarea în Liga Naţională. Având în vedere că partida se joacă pe terenul echipei din eşalonul inferior, HC Zalău va avea de făcut o deplasare de peste 700 de km pentru jocul care se va disputa în data de 12 februarie.

La tragerea la sorţi s-au stabilit şi jocurile din optimi, fază care urmează să aibă loc pe 23 martie. Dacă va trece de Neptun Constanţa, HC Zalău va întâlni în optimi învingătoarea duelului CSU Reşiţa – Gloria Bistriţa, formaţia zălăuană fiind gazda partidei din turul următor.

În 16-zecimile Cupei României nu au intrat echipele care în acest sezon sunt sau au fost în cupele europene. Astfel, CSM Bucureşti, SCM Rm. Vâlcea, Minaur Baia Mare, Măgura Cisnădie şi Gloria Buzău au primit câte un wild-card şi vor intra direct în optimi.

La ultima ediţie a Cupei României, HC Zalău a luat medalia de bronz, reuşind să câştige finala mică în faţa celor de la Rapid Bucureşti.

Tur preliminar (8 – 9 februarie):

CSM Tg. Jiu – CSU Timişoara

CSU Oradea – HCF Piatra Neamţ

CSM Roman – Activ Prahova Ploieşti

Turul 1 – 16 zecimi (12 februarie):

1. Şcoala 181 SSP Bucureşti – Dacia Mioveni

2. Ştiinţa Bacău – Ştiinţa Bucureşti

3. CSM Roman/Activ Ploieşti – CSM Tg. Jiu/CSU Timişoara

4. Corona Braşov – CSM Deva

5. CSU Oradea/HFC Piatra Neamţ – Dunărea Brăila

6. HC Harghita – SCM Craiova

7. Neptun Constanţa – HC Zalău

8. CSU Reşiţa – Gloria Bistriţa

9. “U” Cluj – CSM Galaţi

10. Unirea Slobozia – Rapid Bucureşti

11. Spartac Bucureşti – CSM Slatina

Turul 2 – optimi (23 martie):

Câștigătoare meci 3 – Câștigătoare meci 10

Câștigătoare meci 6 – Minaur Baia Mare

Câștigătoare meci 2 – Câștigătoare meci 9

Câștigătoare meci 7 – Câștigătoare meci 8

Câștigătoare meci 1 – SCM Rm. Vâlcea

Câștigătoare meci 4 – Gloria Buzău

Măgura Cisnădie – Câștigătoare meci 11

Câștigătoare meci 5 – CSM Bucureşti

You may also like

Leave a Comment