Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău îşi pierde golgheterul!

by Călin ONICAŞ
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Gruparea condusă de Gheorghe Tadici va rămâne fără cea mai bună marcatoare din ultimele două sezoane. După 5 ani în tricoul Zalăului, Andreea Mihart se pregăteşte de plecare. Handbalista în vârstă de 23 de ani se află la final de contract şi nu vrea să continue la poalele Meseşului, ea având deja o înţelegere cu o altă formaţie din Liga Florilor

În anul 2018, când a fost transferată la Zalău de la CSU Galaţi, Andreea Ana-Maria Mihart (n. 11 noiembrie 1999) era o mare promisiune a handbalului românesc. La fel ca şi alte jucătoare tinere, precum Raluca Kelemen, Alexandra Severin, Teodora Popescu sau Bianca Berbece,  aduse de Gheorghe Tadici la echipă în aceeaşi perioadă. Selecţionată la Naţionala de junioare, dar şi la Naţionala de tineret, jucătoarea de doar 19 ani nu prea avea experienţă pe prima scenă a handbalului românesc.

Mihart, golgheterul Zalăului din ultimele sezoane

În primul sezon în tricoul Zalăului, Mihart a evoluat mai puţin, dar în campionatul 2019- 2020 a început să prindă curaj, marcând 35 de goluri. Încet-încet, handbalista originară din Ploieşti a devenit o piesă importantă în angrenajul echipei HC Zalău. Astfel, în sezonul 2021 – 2022, Andreea Mihart a crescut mult în valoare, devenind golgheterul Zalăului!

Prestaţiile sale pe semicerc au atras atenţia selecţionerului Florentin Pera, care a convocat-o pe jucătoarea Zalăului la lotul lărgit al României pentru Campionatul European din Slovenia, Macedonia şi Muntenegru.

În acest sezon, handbalista de 23 de ani a devenit liderul echipei şi, din nou, cea mai bună marcatoare a Zalăului. Din păcate, valoroasa jucătoare se pregăteşte acum de plecare, iar din sezonul viitor nu o vom mai regăsi în tricoul Zalăului. Aflată la final de contract, Mihart nu mai doreşte să îşi continue activitatea la poalele Meseşului.

Andreea Mihart, polivalenta. Handbalista joacă foarte bine pe  postul de extremă stânga, dar şi pe postul de inter sau chiar centru

Golgheterul Zalăului ar fi ajuns la un acord cu CSM Târgu Jiu

Din câte se pare, ea a ajuns deja la un acord cu o altă echipă din Liga Florilor. Handbalista ar fi bătut palma cu CSM Târgu Jiu, formaţie care în acest sezon a avut o figură frumoasă, deşi se află pentru prima dată în Liga Florilor.

“Mihart are braţ bun, are acţiune bună şi viteză de depăşire. E o jucătoare tenace, muncitoare, dar avea mici probleme la capitolul rezistenţă în regim de viteză. Din punct de vedere mental este o fată deşteaptă. Ce antrenează pune în practică şi în teren”, a fost caracterizarea handbalistei făcute de Gheorghe Tadici de-a lungul perioadei în care handbalista s-a aflat la Zalău.

“În 2018, când am ales să vin la HC Zalău, ştiam că se pun bazele pe jucătoare tinere, care aşa pot creşte în joc. Îl ştiam pe domnul profesor Tadici pe care l-am avut antrenor şi la Naţionala de tineret şi am decis că Zalăul ar fi cea mai bună oportunitate pentru mine. Ştiam sigur că voi creşte în joc. Primul an a fost mai de acomodare, fiindcă la echipă erau jucătoare cu experienţă, dar în timp am primit şansa să joc de la domnul Tadici, am evoluat meci de meci şi am prins încredere. Am făcut meciuri bune şi se vede o creştere”.

Andreea Mihart

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean

You may also like

Leave a Comment