Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău începe returul cu un joc dificil pe teren propriu

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 22 views
A+A-
Reset

La trei săptămâni distanţă de la partida cu Gloria Buzău, formaţia zălăuană revine în faţa fanilor, sâmbătă, de la ora 11.00, când urmează să înceapă returul de campionat, în faţa celor de la Dunărea Brăila. Gruparea de sub Meseş întâlneşte o echipă importantă a campionatului, ce are în lot multe jucătoare cu experienţă, majoritatea străine. Şi în acest joc, HC Zalău porneşte cu şansa a doua, însă are avantajul terenului propriu şi speră să îşi revină după cele două înfrângeri consecutive

Sâmbătă, ora 11.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău: HC Zalău – Dunărea Brăila

Turul Ligii Naţionale de handbal feminin s-a încheiat abia săptămâna trecută, însă mai sunt câteva jocuri amânate din cauza programului pe care le au unele echipe ce activează şi în cupele europene. Returul campionatului începe la scurt timp, astfel că etapa a XIV-a are loc chiar în această săptămână. Şi în această rundă, HC Zalău are parte de un adversar de calibru.

După Gloria Buzău şi CSM Bucureşti, sălăjencele vor întâlni o altă echipă cu pretenţii din Liga Naţională. Este vorba de Dunărea Brăila, formaţie care are printre cele mai mari bugete din campionat. Dunărea are şi un lot pe măsură, iar în capul listei se află jucătoarele din Brazilia, Mayssa Pessoa, Larissa Araújo, Jéssica Quintino, Tamires Araújo, Ana Paula Rodrigues şi Francielle da Rocha. Lista poate continua cu Amanda Kurtović, Maria Kanaval, Jovana Sazdovska, Aneta Udriştoiu sau Nicoleta Safta, jucătoare cu o mare experienţă internaţională.În faţa unei astfel de echipe, HC Zalău porneşte cu şansa a doua, însă fetele antrenate de Gheorghe Tadici vor să se reabiliteze în faţa fanilor, după ce acum trei săptămâni au suferit o înfrângere pe teren teren propriu cu Gloria Buzău, pe final de meci.

A mai venit între timp şi înfrângerea dură de la CSM Bucureşti, astfel că HC Zalău este acum pe locul 7 în clasamentul Ligii Naţionale. Nu este departe nici Dunărea Brăila, o grupare net superioară Zalăului, care se află pe locul 6 cu 22 de puncte. Formaţia antrenată de Morten Souback vine după o înfrângere surprinzătoare la Mioveni, astfel că acordă o atenţie sporită jocului de la Zalău, unde va ajunge cu două zile înainte de joc.

Practic, Dunărea nu concepe altă variantă decât victoria sub Meseş pentru a rămâne în lupta pentru cupele europene

Pentru jocul de sâmbătă, Dunărea Brăila nu poate conta pe experimentata Aneta Udriştoiu, care s-a accidentat în meciul trecut, însă cu toate acestea, Dunărea are multe soluţii de înlocuire.

Partida dintre HC Zalău şi Dunărea Brăila se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”. Accesul publicului în sală este permis cu respectarea măsurilor impuse de pandemia de COVID-19. Cei care nu pot ajunge la sală, pot urmări jocul în direct pe TVR 2.
La partida din tur, Dunărea Brăila a câştigat cu 22 – 18, gazdele reuşind să se despindă decisiv în ultimele 10 minute.

În acest sezon, Dunărea Brăila are ca şi obiectiv calificarea în cupele europene, aflându-se în luptă cu Măgura Cisnădie şi Gloria Buzău pentru ocuparea locului 4.

Întâlnim echipa care are în lot şapte jucătoare din Brazilia. Sunt jucătoare plătite foarte bine, care au experienţă şi care au jucat multe turnee finale sau pe la echipe importante din Europa. Dunărea Brăila şi-a luat măsuri după înfrângerea de la Mioveni şi va veni de joi la Zalău. Vor veni să câştige punctele pe care le-au pierdut în ultimele două etape şi ne va aştepta un meci foarte greu. Sper ca jucătoarele noastre să fie sănătoase, să nu avem probleme de COVID-19 şi să abordăm jocul cu lotul complet. Ne vom bate să obţinem un rezultat pozitiv”, spune Gheorghe Tadici

You may also like

Leave a Comment