Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău încearcă imposibilul la Brăila: calificarea în final-four-ul Cupei României

Trupa pregătită de Gheorghe Tadici a dat peste un adversar valoros în faza sferturilor de finală, HC Zalău urmând să joace cu puternica echipă a celor de la Dunărea Brăila. Şansele sălăjencelor sunt extrem de mici la calificare, mai ales că sorţii au decis ca partida de miercuri să fie găzduit de către Dunărea Brăila

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 24 views
A+A-
Reset

Miercuri, ora 17.30, Sala Sporturilor din Brăila: Dunărea Brăila – HC Zalău

În primele două faze din Cupa României, HC Zalău a avut parte de adversari inferiori. Drept urmare, sălăjencele au câştigat fără probleme în deplasarea de la CSM Roman şi pe terenul celor de la Ştiinţa Bucureşti, reuşind să ajungă în sferturile Cupei României.

În această fază au mai ajuns CSM Bucureşti, Dunărea Brăila, Gloria Bistriţa, Gloria Buzău, Rapid Bucureşti, dar şi echipe care la prima vedere ar fi fost mai accesibile pentru HC Zalău. Este vorba de CSM Tg. Jiu sau divizionarea secundă CSM Slatina. De data aceasta însă, sorţii nu au fost deloc generoşi cu echipa lui Gheorghe Tadici, care a dat peste Dunărea Brăila.

În calea Zalăului a ieşit echipa de pe locul 4 din Liga Naţională, care în acest sezon luptă pe trei fronturi. Pe lângă campionat şi cupă, Dunărea Brăila este prezentă şi în European Handball League, acolo unde va juca în sferturi contra celor de la Podravka Vegeta. Meciul tur va avea loc sâmbătă, în Croaţia, dar până atunci, Dunărea Brăila vrea să bifeze o calificare în final-four-ul Cupei României.

Brăilencele au un lot net superior Zalăului şi sunt favorite certe la calificare, mai ales că vor juca pe teren propriu.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, în campionat. De fiecare dată, Dunărea s-a impus fără probleme, cu 34 – 21 în tur, iar în returul de la Zalău care a avut loc acum o lună, diferenţa a fost de cinci goluri, scor 31 – 26.

Pentru HC Zalău, meciurile cele mai importante din a doua parte a sezonului sunt cele din campionat, unde luptă pentru salvarea de la retrogradare. Asta nu înseamnă că miercuri, Emilija Lazic şi colegele sale nu vor încerca să producă o surpriză la Brăila, care ar însemna cu o calificare la turneul final al Cupei României.

În final-four s-a calificat deja CSM Bucureşti, care a trecut cu 34 – 23 de CSM Slatina. Celelalte confruntări din sferturi sunt: Dunărea Brăila – HC Zalău, CSM Tg. Jiu – Gloria Bistriţa şi Gloria Buzău – Rapid Bucureşti.

Turneul final al Cupei României este programat în perioada 20 – 21 aprilie.

 

You may also like

Leave a Comment