Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău a stricat sărbătoarea de la Mioveni. Victorie mare pentru sălăjence

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 28 views
A+A-
Reset

La meciul inaugural al noii săli de sport din oraş, HC Zalău s-a impus în faţa celor de la Dacia Mioveni, stricând astfel sărbătoarea argeşenilor la care au luat parte oficialităţile locale şi judeţene din Argeş, dar şi preşedintele FRH, Alexandru Dedu. În ciuda unei atmosfere incendiare, sălăjencele s-au mobilizat exemplar şi au câştigat cu 18 – 16, reuşind a doua victorie consecutivă în Liga Naţională

Primul meci în noua sală de sport din Mioveni a însemnat o mare sărbătoare în orașul din Argeș, la care au luat parte oficialități locale, reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții, dar și președintele FRH, Alexandru Dedu.

Sărbătoarea celor de la Mioveni a fost însă stricată de HC Zalău, care a câștigat primul meci din noua sală de sport. În ciuda unei atmosfere incendiare, sălăjencele s-au mobilizat, iar în final au câștigat cu 18 – 16.

Partida a început într-o notă de echilibru. Gazdele s-au desprins la două goluri, în timp ce HC Zalău a reușit să marcheze primele patru goluri doar din aruncări de la 7 m, prin Teodora Popescu. Dacia Mioveni a avut 7 – 5 în minutul 25, dar în ultimele 5 minute din prima repriză s-au mai marcat doar două goluri. Acestea au fost reușite de Gabriela Vrabie și Mouna Jlezi, astfel că la pauză s-a intrat cu un scor egal, 7 – 7.

Și în partea secundă s-au marcat puține goluri, însă echipa mai exactă a fost HC Zalău. Sălăjencele s-au desprins la trei goluri, 9 – 12 şi 10 – 13 în minutul 42, dar Dacia Mioveni a reuşit să recupereze fiind împinsă de la spate de către public.

Formaţia din Argeş s-a apropiat la un gol şi chiar a egalat în minutul 52 la 15 – 15, prin fosta internaţională Patricia Vizitiu.

Finalul a fost încins, dar HC Zalău a avut câştig de cauză datorită paradelor lui Paula Teodorescu. La 16 – 17, gazdele puteau egala, însă s-a opus excelent experimentata “portăriţă”. Următorul atac a fost fructificat cu gol de către Lazic Emilija, iar victoria nu a mai putut fi scăpată.

S-a terminat 16 – 18, iar HC Zalău a reuşit a doua victorie consecutivă în campionat, spre satisfacţia celor 5 fani care au făcut deplasarea la Mioveni.

Şi în acest joc, Gheorghe Tadici a stat în tribune, fiind în continuare suspendat până după etapa a IX-a.

Cea mai bună marcatoare de la HC Zalău a fost Teodora Popescu, cu 5 goluri, urmată de Toth Krisztina, care a reuşit 4 goluri.

Pentru HC Zalău urmează un nou meci în deplasare, urmând să joace miercuri, în etapa a IV-a, pe terenul celor de la SCM Craiova.

Dacia Mioveni – HC Zalău 16 – 18 (7 – 7)

You may also like

Leave a Comment