Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău a renunţat la o jucătoare talentată

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Interul dreapta a fost împrumutată în sezonul trecut de Minaur la formaţia zălăuană, însă pentru un transfer definifitv, HC Zalău trebuia să achite 6.000 de euro. Cum suma a fost exagerat de mare, managerul Gheorghe Tadici a decis să renunţe la jucătoare, iar Tecar a revenit la Baia Mare


De luni bune HC Zalău şi-a definitivat lotul cu care va aborda sezonul 2020 – 2021. S-au făcut transferuri şi au fost aduse Mouna Jlezi, Alexandra Dindiligan şi Cristina Mitrache, dar totodată a mai revenit la echipă şi Paula Teodorescu care a făcut pauză un an de la activitatea sportivă după ce a devenit mămică.

La plecări, încă din luna mai au fost anunţate despărţirile de  Dana Abed-Kader, Sara Abed-Kader şi Cristiana Nica, dar cu câteva săptămâni înainte de startul sezonului a mai plecat o jucătoare: Andreea Tecar.

Interul dreapta a ajuns la HC Zalău în vara trecută, fiind cedată sub formă de împrumut de către Minaur Baia Mare. Pentru ca jucătoarea să mai continue şi în noul sezon la formaţia sălăjeană, HC Zalău avea de achitat o grilă de 6.000 de euro la Minaur Baia Mare. Cum suma a fost exagerat de mare, clubul zălăuan a decis să renunţe la serviciile jucătoarei, care a revenit  la echipa din Baia Mare.

“Nu aveam ce face şi am renunţat la jucătoare. Era absurdă să dăm 6.000 de euro pe ea, absolut din toate punctele de vedere, ca să o eliberăm pe ea de contrac cu Minaur. În plus, în ultima perioadă şi-a oferit serviciile pe la mai multe echipe. Când am auzit că umblă prin spate cu chestii de genul, atunci am renunţat le ea. Au mai fost solicitate 5 – 6 echipe ca să ofere 6.000 de euro pe jucătoare, dar  nimeni nu a dat. Acesta este criteriul sub 23 de ani, dar noi avem destule jucătoare sub 23 de ani” ,ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Andreea Tecar are 22 de ani şi este eligibilă pentru regula U23 impusă de FRH. Handbalista a jucat la nivel de junioare pentru  CS Extrem Baia Mare (2015  – 2017), apoi la CSS 2 Baia Mare (până în 2017). Din 2016 până în 2019 a jucat pentru CS Minaur Baia Mare, iar în sezonul trecut a fost împrumutată la HC Zalău.

Andreea Tecar a evoluat 51 de meciuri pentru naţionala de junioare (111 goluri marcate) şi 68 de meciuri pentru echipa naţională de tineret (164 de goluri marcate).

You may also like

Leave a Comment