Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău a desconsiderat Cupa României. Echipa lui Tadici este acuzată de lipsă de fair-play şi riscă sancţiuni dure!

Formaţia sălăjeană a dat cu piciorul unui meci din sferturile Cupei României care trebuia să aibă loc miercuri, la Brăila şi a anunţat că nu se prezintă chiar în ziua meciului. Printr-un mesaj transmis chiar de antrenorul Gheorghe Tadici, clubul sălăjean invocă motive obiective, fără a fi detaliate care au fost aceste motive pentru care gruparea de sub Meseş nu a plecat spre Brăila. Echipa din Sălaj este acuzată de lipsă de fair-play, iar cei de la Dunărea Brăila cer intervenţia FRH, având în vedere că au irosit fonduri pentru pregătirea jocului

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Cupa României este ultima competiţie în care HC Zalău a cucerit o medalie. S-a întâmplat în 2021, după ce în finala mică, sălăjencele au trecut de Rapid Bucureşti.

În acest sezon, Cupa României a devenit o competiţie pe care formaţia lui Gheorghe Tadici şi-a permis să o desconsidere. Şi nu oricum, ci într-un mod de-a dreptul ruşinos, refuzând să se prezinte la un meci din fazele finale, adică din sferturi, care trebuia să aibă loc miercuri după-amiază, la Brăila.

Trupa din Sălaj a procedat precum au făcut unele divizionare secunde în turul preliminar, când din lipsă de fonduri nu s-au dus la meciuri.

Printr-un mesaj transmis chiar de antrenorul Gheorghe Tadici, clubul sălăjean invocă motive obiective, fără a fi însă detaliate care au fost aceste motive.

După o astfel de decizie, cei de la Dunărea Brăila au rămas mâhniţi, mai ales că HC Zalău şi-a permis să anunţe abia în dimineaţa zilei de miercuri că nu se va prezenta la meci.

Echipa din Sălaj este acuzată de lipsă de fair-play, iar cei de la Dunărea Brăila cer intervenţia FRH, având în vedere că au irosit fonduri pentru pregătirea jocului.

“Având în vedere efortul organizatoric impus de planificarea unei partide oficiale, clubul de handbal Dunărea Brăila a irosit fonduri, întrucât a întreprins toate activităţile precursoare evenimentului. Ne vom adresa comisiilor de specialitate din cadrul Federației Române de Handbal pentru a dispune în sarcina clubului neprezentat a tuturor cheltuielilor pe care le-am întreprins pentru un meci care în final nu se va disputa.‼️Sperăm că această atitudine a clublului din Zalău este doar o alegere nefericită de moment şi nu regula după care îşi prioritizează propria activitate şi propriile obiective. Fair-play-ul implică respect pentru regulile competiției şi, mai cu seamă pentru adversari, arbitri, spectatori şi culorile echipei”, a fost comunicatul postat de Dunărea Brăila.

Care ar putea fi motivul pentru care HC Zalău a refuzat să facă deplasarea? 

Este clar. Un astfel de gest făcut de HC Zalău nu face bine sportului din Sălaj şi nici finanţatorului – Consiliului Judeţan Sălaj – care în urmă cu câteva zile anunţa că bugetul clubului se va ridica la peste 1 milion de euro.

Motivele obiective şi cauzele multiple pe care le invocă Gheorghe Tadici pentru neprezentarea la acest meci, nasc multe semne de întrebare.

Din câte se pare, decizia de a nu se face deplasarea la Brăila era luată încă de marţi, atâta timp cât mai multe handbaliste și antrenorul au fost văzuți marţi seară la sală, la partida de volei, dintre SCM Zalău şi  Arcada Galaţi.

Conform celor de la Gazeta Sporturilor, surse din cadrul FRH au confirmat faptul că este pentru prima oară când o echipă care trebuia să facă deplasarea cu o zi înainte desfășurarea întâlnirii anunță Federaţia chiar în ziua partidei că nu se va prezenta.

Potrivit GSP, antrenorul Gheorghe Tadici ar fi cerut celor de la Dunărea Brăila să-i plătească o noapte de cazare pentru formația ardeleană, dar conducerea brăileană a refuzat.

În urma neprezentării la Brăila, HC Zalău a pierdut la “masa verde”, dar va primi şi o amendă de 10.000 de lei de la FRH. Nu ar fi exclus ca cei de la Comisie să aplice şi alte sancţiuni după ce gruparea din Sălaj a desconsiderat o competiţie ajunsă în fazele finale.

You may also like

Leave a Comment