Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Şcoala de handbal a Valeriei Motogna prinde aripi

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 78 views
A+A-
Reset

Înfiinţată de mai puţin de un an, HC Valeria Motogna a organizat prima competiţie la care au participat peste 200 de copii din Tileagd, Arad, Oradea, Carei sau Bistriţa la categoriile de vârstă junioare IV şi minihandbal. La final, copiii au primit premii de la trei jucătoare din Liga Florilor, precum şi de la directorul executiv al DJST Sălaj


La finalul săptămânii trecute, Handbal Club Valeria Motogna, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj au organizat prima ediţie a Cupei Primăverii, competiţie destinată categoriilor de vârstă juniori IV şi minihandbal. Turneul a avut loc la data de 2 martie, iar gazda competiţiei a fost sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu” din Zalău.

Chiar dacă a fost prima ediţie, Cupa Primăverii s-a bucurat de o prezenţă numeroasă, astfel că la start  s-au aflat nu mai puţin de 220 de copii, proveniţi de la echipe din judeţele Bihor, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Arad şi bineînţeles, Sălaj.

Competiţia a debutat sâmbătă dimineaţa, de la ora 9.00 cu meciurile de minihandbal, categorie la care au participat echipele HC Valeria Motogna, două echipe de la CSS Zalău, două echipe de la Triumf Oradea, două echipe din Carei, precum şi o echipă din Tileagd, judeţul Bihor.

S-a jucat fiecare cu fiecare şi fiind vorba despre minihandbal, nu s-a ţinut cont de scor. Meciurile de la minihandbal s-au încheiat la ora 12.30, oră de la care au început duelurile de la juniori IV. La această categorie s-a jucat după regulile Federaţiei Române de Handbal, câte două reprize a câte 15 minute fiecare.

La această categorie au participat HC Valeria Motogna, CSS Zalău, Romsport Oradea, LPS Bistriţa, Triumf Oradea, Inăuan Arad şi Carei. Însă, la fel ca la prima categorie, nici aici nu s-a ţinut cont de scor, având în vedere că vorbim despre întrecerii de copii.

La final, la festivitatea de premiere, copiii au avut parte de o surpriză plăcute. Astfel, premiile constând în cupe, diplomne şi trofee au fost oferite de hanbdaliste de la HC Zalău, Valentina Panici, Roxana Szolosi şi Andrada Mihalcea, împreună cu directorul executiv al DJST Sălaj, Adrian Fărcaş.

“Noi ne-am dori ca această competiţie să devină o tradiţie. Anul acesta am avut doi sponsori care au fost alături de echipă plus părinţii copiilor care au contribuit la organizarea acestui eveniment. Îmi doresc să devină o tradiţie şi poate chiar să organizăm două turnee în viitor, unul acum şi unul în toamnă. Copiii au fost foarte fericiţi că au interacţionat cu alţi copii, că, folosind ghilimele de rigoare, şi-au măsurat forţele cu alţi copii şi mă bucur că au putut pune în practică cunoştinţele pe care le-au acumulat la antrenament. Feedback-urile după turneu au fost foarte bune, atât a părinţilor, cât şi a celorlalte cluburi participante. Astfel, noi ne bucurăm că am avut un turneu reuşit. E greu să mulţumeşti pe toată lumea, însă noi ne-am străiduit şi ne străduim în continuare să aducem copiii la sport. Aceasta este prima condiţie pentru care organizăm şi vrem să organizăm în continuare astfel de turnee. Degeaba facem antrenamente, dacă copiii nu pot pune în practică ceea ce au învăţat. Eu aşa consider că trebuie organizate cât mai multe turnee, pentru că acolo copilul îşi vede adevărata valoare. Mulţumim HC Zalău, domnului Gheorghe Tadici, precum şi jucătoarelor Valentina Panici, Roxana Szolosi şi Andrada Mihalcea pentru ajutorul acordat”, a spus Valeria Motogna, pentru Sportul Sălăjean.

Toate premiile au fost acordate cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj.

“Am fost onoraţi ca şi instituţie să fim parteneri la un asemenea eveniment sportiv, organizat de către o fostă mare sportivă de performanţă a României, aşa cum este Valeria Motogna. Felicitări tuturor participanţilor şi mult succes la următoarele competiţii sportive”, a spus Adrian Fărcaş – directorul executiv al DJST Sălaj.

Să spunem că Handbal Club Valeria Motogna are peste 60 de copii legitimaţi şi la o zi distanţă de Cupa Primăverii, duminică în 3 martie, a participat la un turneu organizat de FRH la juniori V. HC Valeria Motogna a participat la euroregiunea 06, alături de echipe din Satu Mare, Bistriţa, Maramureş şi Bihor.

“A fost o experienţă plăcută. Copiii au fost super încântaţi şi mulţumiţi, atât ei, cât şi părinţii. Ne bucură evoluţiilor lor pentru că se vede o creştere de la antrenament la antrenament, de la meci la meci”, a mai spus Valeria Motogna.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 6 martie 2019.

You may also like

Leave a Comment