Responsive Menu
Add more content here...


Gheorghe Tadici, după calificarea naţionalei de tineret în optimi: ”A fost o calificare normală, dar vrem să ajungem şi în sferturi”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Selecţionerul naţionalei de tineret a tras concluziile după cele cinci jocuri din grupă, în care România a obţinut trei victorii


Naţionala de tineret a României s-a calificat în optimile Campionatului Mondial din Ungaria, după ce s-a clasat pe locul 3 în Grupa C.

”Tricolorele” au câştigat cu Japonia (32 – 30), Paraguay (41 – 25) şi ultimul joc cu Angola (26 – 22), dar au suferit şi două înfrângeri, cu Olanda (27 – 29) şi cu Danemarca (23 – 42).

După cele cinci jocuri din grupă, selecţionerul Gheorghe Tadici a tras câteva concluzii şi a precizat că această calificare în optimi era oarecum normală, însă antrenorul nu vrea să se oprească aici şi vrea ca România să ajungă în sferturi.

”A fost o calificare normală pe care ne-am propus-o şi era în obiectivul nostru. Am avut o sincopă, mai mult din motive medicale aş spune eu, cu Danemarca, meci care nu ne-a căzut bine, având în vedere rezultatul şi numărul de goluri primite. Există circumstanţe serioase, cum ar fi problemele de sănătate, dar care rămân pentru bucătăria internă. Problema este că am pierdut o jucătoare importantă pe faza de atac, dar şi pe apărare, este vorba de Bucur, iar absenţa ei s-a simţit. Asta pe lângă cele trei jucătoare care le-am pierdut înainte de competiţie, pe Târşoagă în inters stânga care ne lipseşte foarte mult, în extremă dreapta Ana Berbece, la fel şi apărătorul central Vacariu. Se întâmplă accidentări şi trebuie să mergem înainte.  Ultimul meci cu Angola nu a fost unul uşor, deoarece adversara a avut jucătoare cu calităţi bune, organizate şi cu strategia pe care o are, Angola va creşte şi va fi o nucă tare la Campionatul Mondial de senioare din 2021”, ne-a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici.

România vrea să ajungă în primele opt naţionale la Campionatul Mondial din Ungaria, dar pentru a reuşi acest lucru trebui să treacă în optimi de Croaţia, naţională pe care a învins-o la turneul de calificare de la Cluj.

În cazul unei victorii cu Croaţia, ”tricolorele” ar putea întâlni în sferturi tocmai ţara gazdă – Ungaria.

 ”Ne dorim să ne calificăm şi în primele opt, ceea ce ar însemna că obiectivul de bază l-am îndeplinit. Cam aici este ceea ce poate să dea echipa de tineret. Croaţia este o echipă cu jucătoare foarte bune, a bătut Germania, Suedia şi a pierdut foarte greu cu prima clasată Franţa. Au câteva jucătoare foarte bune, greu de anihilat. Vom vedea cum pregătim tactic acest meci, dar atâta timp cât ele au bătut Germania şi au pierdut greu cu Franţa, înseamnă că este o naţională bună. Cele care trec de grupă este clar că sunt echipe bune şi organizate. Dacă vom trece de Croaţia, ar urma un meci cu Ungaria, care nu ar fi imposibil de învins, dar va trebui să ne depăşim limitele. Ungaria are de partea sa suporterii şi joacă cu sala plină”, a mai spus Gheorghe Tadici.

Meciul din optimi dintre România şi Croaţia are loc marţi, de la ora 15.00 (ora României).

You may also like

Leave a Comment