Responsive Menu
Add more content here...


FOTO&VIDEO. Iosif Răcean, un fotbalist cu origini sălăjene ce a câştigat Bayernliga U17 în Germania! 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Tânărul fotbalist îşi are originile în satul Aghireş, comuna Meseşenii de Jos. El s-a născut în Spania, după care, alături de părinţi s-a mutat în Germania, acolo unde a început să practice şi fotbalul. În prezent este unul dintre cei mai buni juniori de la SSV Jahn Regensburg, echipă cu care a câştigat Campionatul de Republicani

Iosif Răcean (n. 27 septembrie 2005) s-a născut în Spania, la Valencia. Originile sale sunt însă în Sălaj, judeţul de unde sunt bunicii săi, mai exact din localitatea AGHIREŞ (comuna Meseşenii de Jos). Tânărul a stat în Peninsula Iberică câţiva ani, după care, alături de părinţi, s-a stabilit în Germania. Acolo a început să practice şi fotbalul, pe când avea doar 6 ani. A început să joace pentru echipa locală SSV Jahn Regensburg, iar în prezent este unul dintre cei mai valoroşi juniori ai clubului.

Tânărul fotbalist se bucură şi de anumite beneficii din partea clubului german, nemţii crezând în talentul românului.

Iosif evoluează în banda dreaptă pentru echipa de juniori U 17 a clubului a cărui echipă de seniori a evoluat în ultimul sezon în 2 Bundesliga (Liga a II-a din Germania).

A fost convocat la selecţionata Regiunii

Are 16 ani şi jumătate, iar în această vară, alături de SSV Jahn Regensburg U 17, Iosif Răcean a devenit campion în Bayernliga U 17, a doua competiţie valorică la această categorie de vârstă din regiunea Bavaria, adică cea mai mare regiune din Germania.

În acest campionat, echipa din Regensburg concurează cu echipe precum FC Bayern Munchen II, TSV 1860 Munchen II sau TSV 1860 Rosenheim.

În meciurile disputate în acest sezon, Iosif a reuşit să înscrie două goluri, totodată reuşind să furnizeze mai multe pase decisive, fiind ales şi în selecţionata Regiunii.

Deşi nu are nici 17 ani, a fost promovat la echipa Under 19 a clubului din Bavaria

De altfel, la capătul sezonului a fost promovat la echipa U 19 a clubului, ca urmare a evoluţiilor sale bune. Deşi vârsta îi permitea să mai joace la U 17, Iosif va evolua din sezonul următor pentru echipa U 19 a clubului din Regensburg.

Visul românului este ca într-o bună zi să facă pasul spre Bundesliga, însă, este nevoie de multă muncă. Cu toate acestea, se poate, iar un coleg de-a lui Iosif Răcean tocmai ce a fost transferat de Eintracht Frankfurt, proaspăta câştigătoare a ediţiei 2021 – 2022 din Europa League!

A fost singurul român la U 17, unde a avut colegi din Brazilia, Grecia, Croaţia, Rusia, Lituania şi chiar Nigeria. Însă, din toamnă, la U19, Iosif va avea coleg un alt român, un tânăr jucător din Suceava.

Iosif Răcean mai are şase fraţi, el fiind al treilea. Fiind o familie numeroasă, părinţii au făcut multe sacrificii pentru ca băiatul lor să poate ajunge mare. Până acum, Iosif nu i-a dezamăgit şi promite să dea totul pentru ca într-o bună zi să-şi poată îndeplini visul.

You may also like

Leave a Comment