Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Port-drapelul României la Olimpiada de la Beijing s-a căsătorit cu un cunoscut portar din fotbalul sălăjean

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 37 views
A+A-
Reset

Fosta handbalistă Valeria Motogna şi-a unit destinele cu alesul inimii sale – Gabriel Puşcaş – un nume cunoscut în fotbalul şi minifotbal din Sălaj. La nuntă au participat aproximativ 200 de invitaţi, iar între nuntaşi s-au aflat şi nume important din sport, mai ales din lumea handbalului, sport pe care Vali l-a practicat cu succes mai bine de 20 de ani


 În hadbalul românesc, Valeria Motogna reprezintă un nume de rezonanţă, după ce în acest sport, fosta handbalistă s-a făcut remarcată la Silcotub Zalău, Oltchim Rm. Vâlcea, HC Zalău, dar mai ales în echipa naţională a României.

În perioada 1994 – 2006, Valeria Motogna a jucat pentru Silcotub Zalău, cu care a câştigat titlul, dar şi City Cup, în 1996.

Între anii 2006 – 2011 a urmat o perioadă de glorie la Oltchim, iar în tricoul formaţiei din Rm.Vâlcea a obţinut cinci titluri, două Cupe ale României, Supercupa României, dar şi două trofee europene: Cupa Cupelor şi Trofeul Campionilor.

Şi cu echipa naţională a României, Valeria Motogna a avut rezultate notabile, iar în tricoul României a avut peste 140 de apariţii şi aproape 200 de goluri. De altfel, la Olimpiada din 2008, Motogna a fost desemnată căpitanul echipei și port-drapelul delegației României la ceremonia de deschidere.

Revenită la Zalău în 2011, internaţionala a obţinut cu echipa zălăuană o medalie de argint în Liga Naţională şi a mai bifat o finală de Cupa EHF, în 2012. Motogna s-a retras din handbalul de performanţă în 2014, dar a mai continuat să joace în liga secundă, la CSU Oradea.

Pe plan sportiv, handbalista se poate declara mulţumită după atâtea performanţe notabile, dar şi pe plan personal, după – ce sâmbătă, Valeria Motogna şi-a unit destinele cu Gabriel Puşcaş.

Alesul inimii sale este tot un personaj cunoscut din lumea sportului sălăjean – Gabriel Puşcaş – care a fost portar la echipe importante din Liga a IV-a Sălaj, precum Meseşul Treznea, Flacăra Halmăşd şi CS Barcău Nuşfalău. Puşcaş este un portar important şi în minifotbalul sălăjean, acesta evoluând de-a lungul anilor la grupări  precum Cipricom, Autoland Hosu şi Tenaris. Dacă cu Cipricom a câştigat faza naţională a Cupei României în 2010, cu Tenaris a fost campion naţional în 2014.

Valeria Motogan şi Gabriel Puşcaş formează de sâmbătă o familie, alăuturi de cei doi sportivi fiind alături aproximativ 200 de invitaţi.

Nunta a avut loc la Complex Severus, dar mai întâi, cei doi au spus ”DA” în faţa ofiţerului de stare civilă, la Primăria Zalău, după care şi în faţa lui Dumnezeu, la Biserica ”Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Porolissum.

După ora 20.00 a avut loc şi petrecerea, iar alături de cei doi tineri au fost şi persoane importante din lumea sportului.

Din lumea fotbalului au fost prezenţi Claudiu Băican, Mihai Gaidoş, Adrian Noţigan, Robert Goie, Ruben Rodina şi Vlad Bonţe, în timp ce din partea miresei au venit şi câteva dintre fostele colege, precum Tereza Pîslaru – fosta ”portăriţă” de la Silcotub şi Naţionala României, Ana Maria Şomoi (fostă handbalistă la Silcotub şi HC Zalău), Adina Mureşan (fostă portăriţă la HC Zalău), Roxana Szolloşi (Minaur Baia Mare, care timp de 10 ani a jucat şi la HC Zalău), dar şi Andrada Pop-Goie (fostă jucătoare la HC Zalău).

CSU Oradea este ultima echipă pentru care a jucat Valeria Motogna, iar de la gruparea bihoreană au fost prezente Cipriana Petric, dar şi antrenoarea Doina Ardelean.

Carmen Mican (fostă Goarnă), o altă fostă jucătoare de la Silcotub a ţinut să fie prezentă la nunta celor doi sportivi, eveniment la care toţi invitaţii s-au distrat pe cinste, atmosfera fiind întreţunută de formaţia Nicu şi Mădălina Pop.

”A fost o atmosferă foarte frumoasă şi sperăm că toată lumea s-a simţit bine. A fost o nuntă foarte reuşită din toate punctele de vedere şi le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi”, a spus Gabriel Puşcaş.

Pe această cale, redacţia Sportul Sălăjean le urează celor doi tineri “Casă de Piatră şi multă fericire”!

În final, să spunem că în urmă cu câteva săptămâni a mai avut loc o nuntă în lumea sportului din Sălaj. Handbalista Raluca Irimia şi-a unit destinele cu alesul inimii sale – Cristian Negrean.

Nunta a avut loc la Zalău, iar la eveniment au participat mai multe handbaliste dar şi o parte dintre membrii galeriei HC Zalău.

MAI MULTE PE ACEST SUBIECT, ÎN EDIŢIA ZIARULUI SPORTUL SĂLĂJEAN DE MIERCURI, 31 IULIE.

You may also like

Leave a Comment