Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Alex Bologa uimeşte din nou pe tatami

by Călin ONICAŞ
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Talentatul judoka român nevăzător – originar din satul Derşida – a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială din Kazakhstan rezervată sportivilor paralimpici


Are doar 22 de ani, dar a devenit deja un nume greu în judoul de pe tot mapamondul, dar şi în competiţiile paralimpice din ţară şi din străinătate.

Deşi şi-a pierdut vederea pe când era un puşti, sălăjeanul Alexandru Bologa nu a renunţat la activitatea sportivă de înaltă performanţă.

Astfel, în cariera sa a cucerit distincţii importante, ultima fiind medalia de argint obţinută la Cupa Mondială din Kazakhstan, competiţie organizată de Federaţia Internaţională de Sport pentru Nevăzători (IBSA). În perioada 8 – 11 septembrie, în localitatea Atyrau, 126 de sportivi din 22 de ţări s-au duelat pe tatami pentru supremaţia  mondială la mai multe categorii de greutate.

Ţara noastră a fost reprezentată de sălăjeanul Alex Bologa (CS Lamont Cluj-Napoca), cel care şi-a arătat din nou valoarea, cucerind medalia de argint la categoria sa de greutate, deşi concursul a fost unul deosebit de dificil.

Titul de vicecampion mondial cucerit în Kazakhstan se alătură altor medalii importante din palmaresul său, deoarece sportivul din comuna Bobota are în vitrina de trofee medalii la puternice openuri internaţionale, dar şi medalia de argint la Campionatul European de juniori sau chiar medalia de bronz cucerită în anul 2016 la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro!

Deşi destinul său nu a fost unul prea fericit, sportivul  legitimat la CS Lamont Cluj-Napoca a reuşit totuşi, iar cu muncă şi ambiţie a găsit drumul spre succes. Dacă în plan sportiv se află pe cai mari, judoka care a crescut la Centrul Olimpic Naţional din Cluj-Napoca se descurcă de minune şi la şcoală.

Astfel, după ce a absolvit liceul, el a urmat şi două instituţii de învăţământ superior:  Facultatea de Psihopedagogie Specială şi Facultatea de Kinetoterapie, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca!

You may also like

Leave a Comment