Responsive Menu
Add more content here...


Florentin Pera, noul selecţioner al Naţionalei României de handbal feminin. “Este o normalitate”, spune Tadici

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 10 views
A+A-
Reset

În cadrul şedinţei Comisiei Tehnicie, Florentin Pera a primit 12 voturi din partea celor 13 antrenori prezenţi. Astfel, tehnicianul care ultima dată a antrenat la ŢSKA Moscova va prelua Naţionala României, unde va fi ajutat de “secundul” Bogdan Burcea. Numirea celor doi la lot este văzută cu ochi buni de către Gheorghe Tadici, cel care a lucrat la lot cu ambii antrenori în ultimul său mandat

Naţionala de handbal feminin a României va avea un nou selecţioner. Florentin Pera a fost propus în această funcţie, iar marţi, în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice a primit 12 voturi din partea celor 13 antrenori prezenţi.  Singurul antrenor din Liga Naţională care s-a abţinut de la vot a fost Adi Vasile, tehnicianul de la CSM Bucureşti, care a fost selecţionerul primei reprezentative între ianuarie 2021 şi iunie 2022.

Florentin Pera a câştigat în sezonul trecut Cupa Rusiei, cu ŢSKA Moscova. Ca şi antrenor are în palmare şi titlul în România, câştigat cu SCM Rm. Vâlcea.

Florentin Pera îl va avea ca şi secund pe Bogdan Burcea, cel care în 2020 a fost selecţionerul României. Numirea celor doi este văzută cu ochi buni de către Gheorghe Tadici, cel care i-a avut ca şi “secunzi” pe Pera şi Burcea în utlimul său mandat pe banca primei reprezentative.

“Pera şi Burcea sunt doi antrenori pe care eu i-am propus în 2014 când am plecat de la lot. Erau de doi ani şi jumătate secunzi şi aveau posibiltiatea de continuitate. Mă bucur că după 7 ani de zile se ajunge la vorbele mele. Din punctul meu de vedere este o normalitate”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Cei doi antrenori vin la cârma lotului într-un moment greu, în care handbalul feminin românesc a înregistrat o decădere, ca urmare a rezutlatelor de la ultimele turnee finale.

 “Din păcate handbalul feminin este cu un picior în groapă şi la juvenil şi la senioare, argumentat de faptul că în ultimii 3 ani  s-au obţinut clasări pe locurile 12 – 13. Acum o lună şi jumătate, lotul de tineret s-a clasat pe locul 18, iar acum suntem pe locul 14 şi la junioare. Este o situaţie tristă pentru handbalul feminin, dar aşa se întâmplă când conduc nişte oameni paraleli cu fenomenul, care sunt puşi să îşi bată joc de banul public, prin aducerea unor jucătoare străine fără număr”, afirmă Gheorghe Tadici.

You may also like

Leave a Comment