Responsive Menu
Add more content here...


DOLIU în învățământul sălăjean. S-a stins din viață directorul Şcolii “Gyulaffy Lászlo” Cehu Silvaniei

by Mircea ARDELEAN
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Profesoară de fizică și chimie, dar şi şeful unităţii şcolare cu limbă maghiară din Cehu Silvaniei, SZEKERES ENIKŐ a trecut mult prea repede la cele veşnice, după o luptă crâncenă cu o boală incurabilă

Ani şi ani la rând, SZEKERES ENIKŐ a călăuzit paşii atâtor generaţii, care au trecut pragul Şcolii Gimnaziale „Gyulaffy Lászlo” din Cehu Silvaniei. A predat disciplinele chimie şi fizică şi a fost un profesor dedicat profesiei. Totodată, a fost directoare unităţii şcolare din Cehu Silvaniei.

A fost şi un om politic activ. Făcea parte din conducerea organizaţiei UDMR din Cehu Silvaniei.

Din păcate, în ultima perioadă, doamna directoare s-a luptat cu o boală incurabilă, care în această săptămână a doborât-o. SZEKERES ENIKŐ s-a stins din viaţă mult prea repede…

În aceste momente triste, ISJ Sălaj, Şcoala Gimnazială „Gyulaffy Lászlo” Cehu Silvaniei, dar şi filiala Cehu Silvaniei a UDMR Sălaj, au ţinut să posteze mesaje de condoleanţă.

“Inspectoratul Școlar Județean Sălaj regretă trecerea în neființă a unei profesoare dedicate științelor exacte (fizicii și chimiei), a unei directoare devotate şcolii sălăjene şi totodată Şcolii Gimnaziale „Gyulaffy Lászlo” Cehu Silvaniei: doamna SZEKERES ENIKŐ. A călăuzit, ani la rând, paşii atâtor generaţii, prin viaţă, ca un adevărat părinte spiritual. Vocea ei blândă i-a însoţit şi sprijinit, precum o călăuză luminoasă, în marea de întuneric, pe atâţia copii care au păşit, sfios, în această şcoală cu al cărei destin s-a contopit, firesc, şi fără de care nu şi-ar fi putut concepe propria existenţă. A ţinut la solidaritatea şi fraternitatea unui grup mic de profesori, dar cu inimă mare, care au slujit şcoala şi au făcut şcoală, urmându-i exemplul. A avut un cult al onoarei, al loialităţii, al respectului profund faţă de semenii săi, indiferent cine sau ce ar fi fost aceştia, conştientă fiind de adevărul versurilor lui Sofocle: „În lume-s multe mari minuni/ Mai mari minuni ca Omul nu-s”. Ne-a fermecat pe toţi cei care am cunoscut-o, prin generozitatea ei dezinteresată, prin căldura privirii sale, prin atitudinea senină ce degaja încredere şi optimism celor din jurul său. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-i dea liniștea binecuvântată”.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

“Cu sufletul mistuit de durere, corpul profesoral al Școlii Gimnaziale,, Gyulaffy László” din Cehu Silvaniei își ia rămas bun de la directoarea unității, Szekeres Enikő. Drumul ei în această viață a luat sfârșit mult prea devreme, după o luptă crâncenă cu o boală incurabilă. Ne-a părăsit un dascăl emblematic, un suflet nobil, o persoană exemplară prin atitudine și comportament care va rămâne veșnic întipărită în memoria noastră. Rugămintea familiei este ca cei care doresc să o petreacă pe ultimul drum în semn de respect, să o cinstească cu o singură floare, în loc de coroană spre locul de veci”.

Conducerea Şcolii „Gyulaffy Lászlo” Cehu Silvaniei

„Vă informăm cu inima frântă că Enikő Szekeres, directorul Școlii Primare László Gyulaffy din Szilágycsehi, editorialist local RMDSZ, membru al președinției. Dezinteresul, munca și dorința lui de a face au fost exemplare. Amintirea lui va trăi în inimile noastre pentru totdeauna. Fie-i memoria binecuvântată, odihnă liniștită. Condoleanțe sincere”.

Organizația RMDSZ din Cehu Silvaniei

You may also like

Leave a Comment