Responsive Menu
Add more content here...


Doliu în învățământ! A murit un îndrăgit și cunoscut profesor din Jibou

by Mihai POP
0 comment 124 views
A+A-
Reset

Învățământul din Sălaj este în doliu, după ce cunoscutul profesor de limba și literatura română – Marin Grec – s-a stins din viață. În cea mai mare parte a carierei sale, dascălul a activat în cadrul Liceului Tehnologic ”Octavian Goga” din Jibou, fiind apreciat atât de către colegii săi, cât şi de generaţii şi generaţii de elevi, care au trecut pragul acestei unităţi şcolare


Tristețe în învățământ după trecerea în neființă a unui reputat dascăl din Jibou. Este vorba despre fostul profesor de limba și literatura română din cadrul Liceului Tehnologic ”Octavian Goga”, Marin Grec.

A fost unul dintre cei mai apreciați profesori din zonă, fiind persoana care a îndrumat generații şi generaţii învățându-le arta exprimării corecte în limba română. Prin mâinile lui, au trecut tineri care astăzi sunt nume importante în Jibou, dar și nu numai.

Pasiune pentru fotografii

Mereu, un om pozitiv, optimist, o persoană atât de plină de viață și mereu cu zâmbetul pe buze. Le aducea bucurie copiilor din școli și grădinițe prin fotografiile create de el.

Pentru mulți dintre copii, domnul Grec a fost mai mult decât fotograful de la grădiniță, a fost precum figura unui bunic drag. Iubea mult copiii după felul în care și copiii îl iubeau și se bucurau când mergea în școli și grădinițe. De ani buni, se afla într-o colaborare cu Foto Cromatic din Zalău.

57 de ani de la absolvirea liceului

Cu amintirile în suflete și emoții în priviri, a participat în luna septembrie alături de alți 20 de colegi de liceu la întâlnirea de… 57 de ani de la absolvire.

Cu toţii, au trăit momente magice și au sărbătorit într-o atmosferă tinerească, plină de veselie și fericire, deoarece Marin Grec știa mereu cum să îi facă pe cei din jur să râdă și să se simtă bine.

Marin Grec (21 ianuarie 1948 – 12 noiembrie 2023)

Profesorul Marin Grec s-a născut pe data de 21 ianuarie 1948, în localitatea Brebi (comuna Creaca). A urmat cursurile Liceului Teoretic Jibou, iar apoi a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca.

A fost profesor la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou până în anul 2012 când a ieşit la pensie, dar a mai predat până în anul 2014. Îndrăgitul dascăl a predat limba şi literatura română, iar până în anul 1989 a predat şi limba rusă.

Chiar și soţia sa a lucrat la Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou, ca şi laborantă până în anul 2013, când a ieşit la pensie.

A avut o fiică, pe Bianca, cea care în acest moment este profesor de matematică la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău.

Profesorul Marin Grec a slujit unitatea şcolară din Jibou timp de trei decenii, după ce în tinereţe a predat şi la Şcoala Generală Nr. 1 din Gâlgău Almaşului (comuna Bălan).

Din păcate, în ultima perioadă, domnul profesor a acuzat probleme de sănătate. Duminică, 12 noiembrie, Marin Grec s-a stins din viaţă la locuinţa sa din oraşul Jibou, la doar 75 de ani.

”Cu profundă tristețe și părere de rău, anunțăm trecerea în neființă a profesorului, colegului și prietenului nostru, Prof. Marin Grec. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Suntem alături de familia îndurerată!
Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou

Cu adâncă durere în suflet, soția profesorului a anunțat că slujba de înmormântare va avea loc marți 14 noiembrie 2023, de la ora 12.00, la Capela Ortodoxă din Jibou.

Odihnească-se în pace!

You may also like

Leave a Comment