Responsive Menu
Add more content here...


Din Valentin la Dragobete, cale de o săptămână de petrecut în numele iubirii

by Tiberius NICODA
0 comment 11 views
A+A-
Reset

În fiecare an, luna februarie ne aduce în atenție două sărbători ale iubirii: Valentin și Dragobete, aceste două sărbători, cu origini și tradiții diferite, sunt celebrate în diverse părți ale lumii, aducând cu ele emoții de afecțiune și romantism.

După anul 1990, românii au importat din Vestul Europei- Valentine’s Day-, sărbătorită pe 14 februarie, fiind considerată -Ziua Îndrăgostiților-. În timp ce Valentin este cunoscut pe scară largă ca – Ziua Îndrăgostiților -, – Dragobete – este sărbătorit în special în România, avându-și rădăcinile în mitologia și tradițiile populare.

Conform unor legende populare, Dragobetele sărbătorit pe 24 februarie 2024 este chiar fiul babei Dochia, un tânăr chipeș și iubăreț, care obișnuia să seducă toate femeile care îi ieșeau în cale, pentru a sărbători iubirea.

Sărbătoarea de Dragobete are o semnificație foarte puternică pentru că semnifică în același timp sfârșitul unui anotimp, pentru că în doar câteva zile va veni oficial primăvara, pe 1 martie, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești pentru că pe data de 18 martie urmează să înceapă postul Paștelui.

Aceste două sărbători împărtășesc un scop comun: acela de a celebra dragostea și conexiunile umane.

Sărbătorind ambele sărbători, oamenii au șansa de a învăța și de a aprecia tradițiile și valorile altor culturi, în plus, aceste sărbători oferă ocazia de a reflecta asupra importanței iubirii și a respectului în toate relațiile noastre.

În final, fie că sărbătorim Valentin, Dragobete sau ambele, ceea ce contează cu adevărat este că ne oferă un moment de a ne exprima afecțiunea față de cei dragi și de a ne conecta în mod profund cu ceilalți, consolidând legăturile noastre într-o lume diversă și interconectată.

Oricum, românul este inventiv și se complace a benchetui și bea și de necaz dar și de bucurie…

You may also like

Leave a Comment