Responsive Menu
Add more content here...


Dănuţ Şomcherechi:  “Îmi doresc să facem performanţă la Şimleu”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Antrenorul care în sezonul trecut a antrenat la Someşul Dej a venit sub Măgură cu dorinţa de a munci şi a forma o echipă competitivă. Tehnicianul din Baia Sprie nu se sperie de faptul că Şimleul are un lot tânăr, însă vrea şi întăriri, mai ales că în această vară, de la echipă au plecat jucători experimentaţi

Dănuţ Şomcherechi este începând se sâmbătă noul antrenor de la Sportul Şimleu. Tehnicianul din Maramureş a venit cu gânduri bune sub Măgură şi vrea să formeze o echipă competitivă. În sezonul trecut, Dănuţ Şomcherechi a calificat Someşul Dej în play-off, dar la Şimleu va avea o misiune care la prima vedere pare mai dificilă, deoarece urmează să lucreze cu un lot tânăr de jucători.

Încă din primele zile la Şimleu, tehnicianul a specificat că pe lângă jucătorii tineri, la echipă este nevoie şi de jucători cu experienţă. În acest sens, în aceste zile, conducerea caută întăriri, mai ales că în această vară au plecat de la Şimleu jucători importanţi precum Gueye Mansour, Cătălin Vaida şi Mihai Cohan.

“Am venit la Şimleu să formăm o echipă bună şi să facem performanţă. Am văzut că în lot sunt mulţi jucători tineri, dar este un lucru care pe mine nu mă sperie, pentru că am lucrat mulţi ani cu jucători tineri.  Avem mare nevoie de 3 – 4 jucători cu experienţă pentru că în această vară au plecat jucători importanţi de la Şimleu. Este important să ai în echipă câţiva jucători care au măcar experienţa Ligii a III-a. Vrem să avem o echipă competitivă şi trebuie să ne organizăm cât mai repede, fiindcă timpul trece. Vreau să realizez lucruri frumoase la Şimleu şi din punctul meu de vedere cred că voi reuşi. Dacă se va ivi şansa să ne batem la play-off, eu voi încerca. Ştiu că oamenii din Şimleu sunt pretenţioşi, dar sunt cunoscători ai fotbalului”, ne-a declarat Dănuţ Şomcherechi.

La seniori, Dănuţ Şomcherechi a mai antrenată Someşul Dej şi Naţional Sebiş. În cariera sa, antrenorul din Maramureş a mai pregătit şi echipe de juniori, din cadrul ACS Electrica Baia Mare şi FC Kiss Baia Mare. Din 2019, Dănuţ Şomcherechi este antrenor cu Licenţa A.

A avut reultate la noi în serie cu Someşul Dej şi este un antrenor promiţător. Sper că împreună vom reuşi să facem un sezon bun. Noi trebuia să găsim un antrenor care cunoaşte seria, cunoaşte echipa şi care se poate adapta într-un timp cât mai scurt. Dacă venea un antrenor din altă zonă, până învăţa ce este aici, poate îi lua mult timp. Rezultatele de la Someşul Dej îl recomandă pe Dănuţ Şomcherechi la Şimleu”, ne-a declarat Ioan Gurzău.

Născut pe 10 aprilie 1973, la Baia Sprie, Şomcherechi a jucat ca fundaş central în cariera sa la FC Baia Mare, FC Argeş, “U” Cluj, Oţelul, Progresul. În Liga 1 are peste 130 de meciuri, cele mai multe la FC Argeş, echipă pentru care a jucat în perioada 1999 – 2005.

You may also like

Leave a Comment