Responsive Menu
Add more content here...


Acţiuni în forţă la Bocşa, Mirşid şi Şamşud. Poliţiştii din Zalău au identificat patru persoane certate cu legea

by Mircea ARDELEAN
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Într-o singură zi, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău au desfăşurat acţiuni în comunele Bocşa, Mirşid şi Şamşud, în urma cărora au fost identificate patru persoane din Jibou, Bălan, Şamşud şi Bocşa bănuite de furt calificat, respectiv lovire sau alte violenţe

Joi, 14 iulie, poliţiştii au desfăşurat o acţiune cu efective mărite în trei comune arondate Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău, scopul fiind acela de a preveni faptele anti sociale şi de identifica persoanele bănuite de comiterea unor infracţiuni. Este vorba de pentru de acţiuni realizate pentru siguranţa cetăţenilor, siguranţa traficului rutier, identificarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni şi recuperarea prejudiciilor create în urma comiterii faptelor penale.

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, din comunele Bocşa, Bălan, Şamşud, respectiv Oraşul Jibou, bănuite că au comis infracţiuni au fost identificate şi prinse de poliţişti.

Peste 30 de amenzi, în valoare de aproape 5.000 lei

De asemenea, poliţiştii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de 4.785 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 30 au fost la regimul circulaţiei rutiere (depăşire neregulamentară, folosirea telefonului mobil în timpul mersului, neutilizarea centurii de siguranţă etc.), iar două au făcut obiectul altor abateri.

Totodată, au fost reţinute, în vederea suspendării, trei permise de conducere, toate pentru depăşire neregulamentară. În cadrul acţiunii desfăşurate, poliţişti au retras şi un certificat de înmatriculare, pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice. IPJ Sălaj anunţă că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Bănuit de furt calificat, identificat de poliţişti

Poliţiştii Postului de Poliţie Bocşa au identificat ieri un tânăr de 23 de ani, din comuna Bocşa, bănuit de comiterea unei infracţiuni de furt calificat.

Din cercetări a reieşit că un tânăr de 23 de ani, din comuna Bocşa, ar fi pătruns la începutul acestei luni într-o locuinţă din comună şi ar fi sustras un telefon mobil, un stick cu memoria de 8 GB, un card bancar etc. Din prejudiciul cauzat a fost recuperat telefonul mobil şi stick-ul. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Două persoane bănuite de furtul unui motofierăstrău prinse de poliţişti

La data de 14 iulie, poliţiştii Postului de Poliție Mirșid, au identificat două persoane bănuite de furtul unui motofierăstrău, faptă comisă la data de 24 iunie.

Din verificări a reieşit că două persoane, de 28, respectiv 31 de ani, una din Jibou şi una din comuna Bălan, ar fi sustras motofierăstrăul dintr-o anexă a unui imobil, din localitatea Popeni.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

You may also like

Leave a Comment