Responsive Menu
Add more content here...


Cu ce “cadou” s-au ales arbitrii care au oficiat la meciul dintre HC Zalău – Dacia Mioveni! VIDEO

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Cuplul format din Drăghici şi Drăguţ, care duminică au condus jocul de la Zalău câştigat de echipa lui Tadici cu 29 – 27 s-au ales cu o suspendare de opt etape dictată de Comisia Centrală de Disciplină din cadrul FRH. Potrivit Comisiei, cei doi arbitri au greşit aplicarea regulamentului, au influenţat în mod direct rezultatul final şi au favorizat în mod evident una dintre echipe

Partida dintre HC Zalău şi Dacia Mioveni s-a disputat duminică, la Zalău şi s-a terminat cu victoria sălăjencelor, scor 29 – 27. Deşi au trecut câteva zile de la acel meci, iar între timp gruparea de sub Meseş a mai jucat miercuri şi cu CSM Bucureşti, în mediul online s-a creat vâlvă mare, după prestaţia arbitrilor Drăghici şi Drăguţ.

Acuzaţi că au influenţat rezultatul final prin deciziile luate, cei doi “fluieraşi” şi-au aflat pedeapsa, Comisia Centrală de Disciplină din cadrul FRH dictând o suspendare de opt etape pentru cei doi.

“Referitor la solicitarea de ratificare a Hotărârea CCA nr. 33/06.09.2022, Comisia Centrală de Disciplină văzând că sunt îndeplinite condițiile art. 25, în baza art. 2.2, raport la art. 26.3 lit.a) din REGULAMENTUL DISCIPLINAR al FRH, sezon competițional 2022-2023 admite cererea de ratificare și înscrie hotărârea în Registrul de Evidență sancțiuni, după cum urmează: sancţionarea Ionuţ Drăguţ/ Marian Drăghici, delegaţi la jocul dintre HC Zalău – Dacia Mioveni, cu suspendare pentru 8 etape, începând cu data de 07.09.2022, conform art.21 alin.4, lit.b, din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a CCA”, se arată în comunicatul emis de Comisia de Disciplină.

Concret, deciziile luate de cei doi fluieraşi sunt grave, în condiţiile în care la Articoul 21, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a CCA se arată ce cei doi arbitri au fost suspendaţi pentru faptul că “au greșit aplicarea, cu intenție, a regulilor de joc şi a celorlalte regulamente, care influențează în mod direct rezultatul final al jocului sau care favorizează in mod evident una dintre echipe”.

Strigătul de disperare al celor de la Dacia Mioveni

Cei de la Dacia Mioveni au acuzat maniera de arbitraj şi susţin că au fost furaţi ca-n codru la Zalău, motiv pentru care s-au adresat Federaţiei şi au trimis un clip video cu mai multe decizii greşite luate de cei doi arbitri.

Din câte se pare, acest clip a fost vizionat şi de preşedintele Constantin Din, care a luat imediat măsuri, mai ales că din vară, baremele de arbitraj au fost mărite, astfel că şeful handbalului românesc aşteaptă şi arbitraje pe măsură.

   

You may also like

Leave a Comment