Responsive Menu
Add more content here...


CFR Călători cere scumpirea biletelor. Criza energetică a venit la pachet cu facturi colosale

by Mihai POP
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Din cauza facturilor la energie electrică, una dintre cele mai mari companii a luat o decizie neașteptată. CFR Călători trebuie să scoată din buzunar sume uriașe, iar singura soluție este scumpirea biletelor


Mai multe companii de utilitate publică au ajuns la capătul puterilor din cauza facturilor uriașe la energia electrică.

CFR Călători are cheltuieli de 3 ori mai mari decât în luna precedentă. Au cerut scumpirea biletelor. Este singura soluție pentru a funcționa afacerea.

În decembrie 2021, CFR Călători a scos din buzunar 16 milioane de lei. Facturile din ianuarie 2022 i-au șocat pe responsabili. Compania are de plată peste 40 de milioane de lei.

CFR Călători a cerut ajutorul Ministerul Transporturilor. Compania dorește urgență mărirea prețurilor. Este un șoc pentru călători și autorități. Firma nu a mai ridicat prețul biletelor din 2013. În motivarea care însoțește această cerere, CFR Călători a vorbit despre creșterea costurilor la combustibil și la energia electrică. Întreținerea vagoanelor va fi o reală problemă pentru companie.

CFR Călători cere scumpirea biletelor

Nu este pentru prima dată când CFR Călători consideră că este o necesitate scumpirea biletelor. ​În proiectul de hotărâre a Guvernului privind aprobarea bugetului pe 2022 al CFR Călători se menționează că realizarea veniturilor bugetate pentru operatorul de stat este posibilă doar în cazul în care se va aproba majorarea tarifelor.

În proiectul de buget, veniturile totale CFR Călători au fost estimate în creștere în anul 2022 faţă de cele realizate/preliminate în anul 2021 cu 6,67%, respectiv cu 146 de milioane de lei de la 2,21 de miliarde de lei (anul 2021) la 2,34 miliarde de lei (anul 2022). Compania este de părere că anul 2022 a venit la pachet cu pierderi brute de 657 de milioane de lei.

“Electrificare CFR” S.A. este singurul furnizor de energie electrică responsabil pentru domeniul feroviar. Acesta a anunțat că prețul energiei electrice va crește în anul 2022 cu 98%, altfel spus va crește de la 532 MWH la 1.055 lei/MWh. 

Pe lângă asta, CFR Călători are și un număr mare de angajați. Aceștia au nevoie de salarii. CFR Călători este responsabilă și pentru asigurarea întregului program de mentenanță și reparații planificate la locomotive, automotoare și agregate. Suma ajunge la 905 milioane lei.

You may also like

Leave a Comment