Responsive Menu
Add more content here...


CALIFICARE: HC Zalău câştigă la Baia Mare şi are asigurat locul la baraj

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 34 views
A+A-
Reset

În penultima etapă din Liga Florilor, sălăjencele au scăpat de emoţiile unei posibile retrogradări directe. Gruparea de sub Meseş a făcut un meci mare pe terenul celor de la Minaur, unde a câştigat cu scorul de 35 – 27. Rezultatul o ajută pe HC Zalău să urce pe locul 11 şi indiferent ce se va întâmpla în ultima etapă, locul de baraj nu mai poate fi pierdut. Cealaltă echipă din Liga Naţională care va merge la baraj este Dacia Mioveni, în ciuda înfrângerii cu Gloria Buzău

HC Zalău s-a chinuit în acest sezon, în care a trecut şi prin emoţiile unei posibile retrogradări directe. Preţ de câteva săptămâni, echipa lui Tadici s-a aflat pe penultimul loc, dar în runda trecut a câştigat cu SCMU Craiova şi a ieşit din această zonă.

Marţi după-amiază au avut ultimele meciuri din etapa a XXV-a în care au fost implicate HC Zalău, Dacia Mioveni şi CSM Slatina, care au fost într-o luptă directă pentru evitarea locului 13. În această rundă, gruparea de sub Meseş a jucat la Baia Mare contra unei echipe fără mare motivare pe final de campionat. Minaur era favorită, având un lot net superior, dar HC Zalău a fost echipa care s-a mobilizat mai bine în teren şi a ieşit învingătoare.

Începutul de meci a fost echilibrat, iar scorul de pe tabelă a fost strâns în primele 15 minute. Ambele echipe au fost în avantaj de câte un gol, dar prima echipă care s-a desprins la mai mult de un gol a fost HC Zalău. Echipa lui Tadici a preluat iniţiativa după 6 – 8 în minutul 12 şi nu a mai putut fi ajunsă. Oaspetele au condus la trei goluri (7 – 10 în minutul 14), iar în următoarele 15 minute, sălăjencele au mai înscris alte 10 goluri.

A fost 16 – 20 la pauză şi victoria a fost la îndemână echipei lui Tadici. A urmat o repriză secundă în care doar HC Zalău a contat. Sălăjencele s-au dus la cinci goluri, ca în minutul 50 diferenţa înregistrată să fie şi de 7 goluri, scor 23 – 30, după reuşita lui Andreea Bujor.

Finalul a fost fără istoric, iar HC Zalău s-a impus cu un categoric 35 – 27. Cu această victorie, Andreea Mihart şi colegele sale sunt acum pe locul 12 şi au asigurată participarea la barajul unde vor lupta pentru menţinerea în Liga Naţională. Până la acel turneu, HC Zalău mai are de susţinut un meci în campionat, cu ultima clasată, CSM Galaţi.

În meciul de la Baia Mare, Roberta Stamin a fost cea mai bună marcatoare de la HC Zalău, cu 8 goluri, urmată de Andrea Bujor şi Andreea Mihart, ambele cu 5 goluri.

Minaur Baia Mare – HC Zalău 27 – 35 (16 – 20)

Minaur: Pandzic (3 intervenții), Enache (4 intervenții) – Ujkic 4/6, Vukajlovic 1/1, Tănasie 9 (4 din 7m)/12, Vujovic 2/5, Tudor 0/1, Popescu 1/4, Țîrle 4/4, Cavlovic 1/1, Cazanga 2/7, Borș 0/1, A. Popa 3/4, Mițicuș 0/1. Antrenori: Andrei Popescu și Daniel Apostu.

HC Zalău: Teodorescu (10 intervenții) – Nichitean 1/1, Lazic 4/6, Berbece 4/6, Stamin 8/9, Mărginean 2/2, Vrabie 2/2, Bujor 5 (3 din 7m)/5, Moisin 0/1, Mihart 5/8, Toth, Prykop, Naumenko 4/4. Antrenor: Gheorghe Tadici.

You may also like

Leave a Comment