Responsive Menu
Add more content here...


Avansează lucrările la capela din Agrij

Cu bani de la bugetul local, Primăria Agrij a demarat lucrările pentru construcţia unei capele în cimitirul din centrul comunal. Lucrările au început în toamna trecută, iar constructorul se mişcă destul de bine şi proiectul este finalizat în proporţii de peste 70 la sută

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 80 views
A+A-
Reset

În 2022, autorităţile locale din Agrij au reuşit achiziţionarea unui teren pentru extinderea cimitirului din centrul comunal, o problemă importantă pentru comunitate pe care primarul Ştefan Berar, alături de echipa sa din Primărie a reuşit să o rezolve. Mai mult, pe noua suprafaţa au început demersurile pentru construcţia unei capele.

Deşi s-a încercat găsirea unei surse externe de finanţare, eforturile au fost în zadar. Însă, în prezent o capelă reprezintă o necesitate şi nu mai e demult un lux pentru mediul rural. Astfel, s-a optat pentru bani din bugetul local pentru această construcţie.

Licitaţia a fost câştigată de o firmă din judeţul Satu Mare. Constructorul s-a mişcat destul de bine şi lucrările avansează vizibil. Deşi au început în toamna trecută, dacă constructorul se mişcă la fel de bine, capela din Agrij ar putea fi finalizată în curând.

Trebuie menţionat şi faptul că primarul Ştefan Berar a negociat bine preţul şi chiar a obţinut o “reducere” de 80.000 de lei. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 610.000 de lei cu TVA inclus.

În prezent, lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 70 la sută.Autorităţile locale au în vedere şi construirea unei capele în localitatea Răstolţu Deşert. Au deja pregătit terenul pentru această investiţie şi în curând ar putea începe lucrările şi la acest proiect. Pentru capela din Răstolţu Deşert,  autortiţile speră să găsească o sursă de finanţare externă, dacă nu, vor demara lucrările cu bani de la bugetul local.

You may also like

Leave a Comment