Responsive Menu
Add more content here...


An plin la Pericei. Administraţia locală a implementat zeci de proiecte de investiţii!

by Mircea ARDELEAN
0 comment 132 views
A+A-
Reset

Cu bani de la Guvernul României, cu fonduri europene şi cu bani din bugetul local, autorităţile locale de la Pericei au implementat zeci de proiecte importante pentru comunitate

Şi anul 2023 a fost unul plin la Primăria comunei Pericei. A fost un an în care administraţia condusă de Boncidai Csaba a lucrat la zeci de proiecte de investiţii. Unele au fost finalizate, la altele se lucrează şi acum, iar altele se află în stadiu de implementare.

Un proiect extrem de important pentru comunitate este proiectul ce prevede sistemul de încălzire cu apă geotermală. Un proiect unic în Sălaj, a cărui valoare este de 3.5 milioane de euro – bani veniţi din fonduri europene! La Pericei a ajuns deja o firmă de specialitate din Ungaria, care începe forarea la cele două puţuri amplasate la Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi lângă societatea comercială Bali.

Totodată, autorităţile locale lucrează la un alt proiect mai complex – vrea să introducă în subteran apa pluvială şi în locul şanţurilor “clasice” să amenajeze piste de biciclete.

Pentru a nu afecta artera rutieră şi pentru a nu micşora din spaţiul amenajat pentru trotuare, a fost implementat un proiect prin care apa pluvială va fi introdusă în subteran, înlocuind şanţurile “clasice”. Deasupra sistemului de colectare al apelor pluviale va fi amenajată pista de biciclete.

Pista de biciclete va avea aproximativ 3.5 kilometri şi va face legătura între şcoală, grădiniţă, instituţiile publice şi platformele industriale din comună.

Există, însă, mult mai multe proiecte de investiţii, care sunt finanţate din bani guvernamentali, bani europeni sau fonduri de la bugetul local. Despre toate acestea, într-un alt articol, în care vom contabiliza toate proiectele la care administraţia locală de la Pericei a lucrat în anul 2023.

You may also like

Leave a Comment