Două legende ale handbalului românesc, din nou împreună la Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 132 views
A+A-
Reset

N-a fost să fie tradiţionalul turneu de handbal organizat de HC Zalău între Crăciun şi Revelion, însă, iubitorii handbalului din judeţ vor avea parte de un alt turneu în această perioadă. Handbal Club Valeria Motogna va organiza în perioada 28 – 30 decembrie un turneu de handbal amical la care vor mai participa echipele CSS Zalău, Dynamic Zalău, dar şi ACS Olympic RFH, clubul Ramonei Farcău.

Sub denumirea “Cupa de iarnă – Zalău 2023”, competiţia se va desfăşura la juniorii II şi juniorii III, atât la feminin, cât şi la masculin. Pe lângă competiţia în sine, fanii handbalului vor avea ocazia să le vadă din nou împreună pe Valeria Motogna şi Ramona Farcău, două dintre jucătoarele emblematice care au evoluat la Zalău.

De altfel, cu cele două în teren, Silcotub Zalău devenea triplă campioană naţională în anii 2001, 2004 şi 2005 şi câştiga şi Cupa României în anul 2003.

Cele două au fost colege şi în 1999 la naţionala României de tineret care a devenit campioană mondială. Ulterior, cele două au fost colege şi la Oltchim Râmnicu Vâlcea, unde şi-au îmbogăţit vitrina de trofee.

Aşadar, fanii handbalului din judeţ sunt aşteptaţi la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu” din Zalău pentru turneul amical la care participă HCVM Zalău, CSS Zalău, Dynamic Zalău şi ACS Olympic RFH. Intrarea va fi liberă.

“Acest turneu reprezintă un prilej bun pentru a ne pregăti pentru meciurile care urmează în campionat pe care le avem de susţinut cu grupele de junioare II şi junioare III. Este şi un prilej bun de mişcare pentru a nu avea o vacanţă prea lungă. Mă bucur că mă voi revedea şi cu Ramona, fosta mea colegă, ea a şi fost cu ideea de a veni la Zalău să disputăm aceste meciuri amicale”, ne-a declarat Valeria Motogna.

De precizat este faptul că, alături de cele două, la Silcotub Zalău a evoluat şi Adriana Ştefănescu, fondatoarea clubului HCS Dynamic. Adriana Ştefănescu a început handbalul la CSS Zalău, fiind o sportivă remarcată, care an de an a fost prezentă la loturile naţionale. Ba mai mult, zălăuanca este şi dublă campioană europeană, fiind un laureat al sportului românesc. A fost premiată şi de către Comitetul Olimpic Român pentru „contribuţia deosebită în afirmarea sportului şi promovarea spiritului olimpic român”.

You may also like

Leave a Comment