Responsive Menu
Add more content here...


Un nou proiect inedit în comuna Pericei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 51 views
A+A-
Reset

După proiectul de încălzire cu apă geotermală, administraţia locală din Pericei vrea să introducă în subteran apa pluvială şi în locul şanţurilor “clasice” să facă piste de biciclete


Este clar că viziunea primarului din Pericei – Boncidai Csaba – este una aparte şi nu de puţine ori edilul, alături de echipa sa din Primărie a “surprins” prin diferite idei. Una dintre acestea a fost sistemul de încălzire cu ajutorul apei geotermale, un proiect care părea un vis, dar care prinde contur şi va deveni realitate.

Un alt proiect care diferă puţin de ceea ce vedem în mediul rural, cel puţin la nivelul judeţului Sălaj, este de amenajarea pistelor de bicicletă. Nu neapărat pista în sine, pentru că aici nu va fi nimic diferit, ci despre cum va fi amenajată.

Astfel, în prezent, în centrul comunal se lucrează la amenajarea trotuarelor care vor fi late de un metru, iar lângă acestea va fi pista pentru biciclete care va fi lată de 70 de centimetri pe un sens.

Ineditul vine, aşa cum spuneam şi mai sus, cum va fi amplasată.

Aşadar, pentru a nu afecta artera rutieră şi pentru a nu “răpi” din spaţiul trotuarelor, administraţia condusă de Boncidai Csaba va implementa un proiect prin care apa pluvială va fi introdusă în subteran, înlocuind şanţurile “clasice”. Şi, deasupra sistemului de colectare al apelor pluvială va fi amenajată pista de biciclete.

Traseul pistei a fost gândit foarte bine, astfel că cei 3,5 km de pistă pentru bicicletă urmează să facă legătura între şcoală, grădiniţă, instituţiile publice şi platformele industriale.

Adică, exact zona în care cetăţenii ar putea face deplasarea cu bicicletă, iar proiectul să fie unul cât mai util.

“Dacă se putea, am fi depus un proiect pe fonduri europene şi pentru aceste lucrări. Însă, le facem cu bani din surse proprii. Am tot aşteptat noua sesiune pentru trotuare, dar nu puteam aştepta la nesfârşit. Avem proiecte câştigate şi este o condiţie pe infrastructură prin care puteam fi depunctaţi, aşa că am apelat la bani din bugetul local pentru desfăşurarea acestor investiţii”, ne-a declarat primarul Boncidai Csaba.

You may also like

Leave a Comment