Responsive Menu
Add more content here...


Veteranii de război ai Sălajului, supravieţuitori ai Celui de-al Doilea Război Mondial, omagiaţi cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

În ultima perioadă vorbim tot mai mult despre EROI, despre cei care “se remarcă prin vitejie sau prin fapte extraordinare”. Astăzi ne îndreptăm gândul către veteranii de război, eroii care au luptat pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României

by Mihai POP
0 comment 587 views
A+A-
Reset

Sublocotenentul în retragere Alexandru Balog – 97 de ani şi colonelul în retragere Marin Cranta – 98 de ani – ei sunt veteranii de război ai Sălajului, supravieţuitori ai Celui de-al Doilea Război Mondial, omagiaţi astăzi, alături de văduvele de război şi văduvelor de veterani de război, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

Colonel în retragere, Cranta Marin, în vârstă de 98 de ani, este unul dintre puținii veterani de război pe care îi mai are România. Cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, Jandarmeria Sălaj a fost onorată să-i înmâne, din partea camarazilor din Ministerul Apărării Naționale, o cutie cu daruri și o scrisoare de recunoștință.

Totodată, cu această ocazie, oaspeții i-au transmis urări de sănătate, bucurii și împliniri.

În prezent, în Sălaj mai există doar doi veterani de război, sublocotenentul în retragere Balog Alexandru, din Şimleu Silvaniei, în vârstă de 97 de ani şi colonelul în retragere Cranta Marin, din Zalău, de 98 de ani.

În fiecare an, pe 29 aprilie, România celebrează Ziua Veteranilor de Război, o zi dedicată omagiului și recunoștinței pentru sacrificiul și curajul celor ce au pus jurământul de credință mai presus de propria viață și au luptat cu bravură pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.

“Sacrificiile dumneavoastră pe câmpul de luptă au contribuit decisiv la făurirea destinului neamului nostru și la construirea României de astăzi, membră a NATO și a Uniunii Europene. Devotamentul dumneavoastră pentru țară și valorile fundamentale ale democrației ne inspiră și ne motivează să fim cetățeni responsabili și implicați în apărarea păcii și prosperității. Curajul și patriotismul dumneavoastră sunt o sursă permanentă de mândrie pentru națiunea noastră și o lecție prețioasă pentru generațiile viitoare.

Tuturor veteranilor, văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război vă doresc sănătate şi cât mai multe clipe fericite alături de cei dragi. La mulţi ani, veteranilor sălăjeni!”Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj.

 

You may also like

Leave a Comment