Responsive Menu
Add more content here...


Alţi şase sălăjeni au devenit arbitri de tenis în urma Şcolii Locale de la Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 575 views
A+A-
Reset

În perioada 13-14 ianuarie, la Zalău s-a organizat pentru prima dată un curs de arbitri locali. Transilvania Tenis Club a fost gazda acestei şcoli, punând la dispoziţie sala în care s-a desfăşurat evenimentul. Astfel, Andrei Brisc, alături de Transilvania Tenis Club, s-au implicat pentru ca această Şcoală Locală să se desfăşoare în cele mai bune condiţii posibile, atât pentru cursanţi, cât şi pentru Comisia Centrală de Arbitri.

Să spunem că arbitrajul românesc a câştigat 15 noi oficiali, care au promovat cu brio cele 2 zile de curs, finalizate cu un examen tip grilă cu 40 de întrebări. Trebuie menţionat că punctajele au fost extrem de ridicate, între 83 şi 93 de puncte au obţinut toţi cei 15 cursanţi, media fiind de 88%. Fără doar şi poate, Comisia Centrală de Arbitri a apreciat aceste note ca cele mai bune punctaje dintr-o şcoală locală din România organizată în ultimii 4 ani de zile!

Mai mult de atât, pentru prima dată în istoria şcolilor de arbitri de tenis din România, examenul final s-a desfăşurat online, pe device-uri electronice, însă cu prezenţa cursanţilor în sala de examen. Aşadar, şcoala de la Zalău a fost şi un proiect pilot finalizat cu succes, pentru a vedea cum funcţionează şi această alternativă digitală.

Cursanţii au venit din toată Transilvania, inclusiv de la Bucureşti. Astfel, aceştia au reprezentat judeţele Sălaj, Bihor, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Mureş, Alba şi municipiul Bucureşti. După cele 2 zile de curs judeţul nostru, Sălaj, se poate lăuda cu încă 6 arbitri certificaţi FRT Local!

În acest sens, au absolvit examenul: Cuceu Bogdan, Cuceu Ariana, Feher Adrian, Margin Horea, Baidoc Raul Cristian şi Flonta Oana. Dacă până acum Zalăul se lăuda doar cu 3 arbitri: Brisc Andrei (ITF White Badge Chair Umpire), Petrean Liviu (Arbitru FRT Naţional de Scaun) şi Grec Mihai (Arbitru FRT Naţional de Scaun), iată că pe listă se mai adaugă încă 6 oficiali certificaţi FRT Local.

Noii arbitri vor avea oportunitatea să oficieze la turneele din întreaga ţară ca arbitru de scaun şi tronson, dar şi ca arbitru de linie la turneele WTA şi ATP din România. Pentru tenisul românesc se anunţă un 2024 extrem de încărcat la nivelul turneelor atât naţionale, cât şi internaţionale de juniori şi seniori.

Lectorii acestei şcoli au fost Lucian Stănciulescu, cu o experienţă în domeniu de 20 de ani, ajutat de zălăuanul Andrei Brisc, care s-a aflat pentru prima dată în această postură. Lectorul Lucian Stănciulescu s-a declarat profund impresionat de reuşitele acestei şcoli de la Zalău.

„Mă bucur foarte mult că am reuşit să realizăm o şcoală locală şi în această regiune a României, chiar la Zalău. Am fost prezent ca lector la majoritatea şcolilor locale de arbitri, dar am fost profund impresionat de nivelul ridicat al cursanţilor, care s-a remarcat şi prin notele finale, putând spune că a fost cea mai mare medie (88%) la o şcoală locală din ultimii 4 ani de zile din România! Mai mult de atât, la Zalău s-a scris istorie, fiind prima şcoală de arbitri de orice nivel din ţară care a avut examenul final în format online, pe device-uri electronice, dar bineînţeles din sala de curs.”, ne-a precizat lectorul Lucian Stănciulescu.

De asemenea, Sergiu Vladu, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, doreşte să mulţumească în numele Federaţiei Române de Tenis şi a Comisiei Centrale de Arbitri pentru condiţiile la superlativ oferite de domnul Ştefan Welther prin intermediul Transilvania Tenis Club.

„Sunt foarte încântat că am reuşit să organizăm acest eveniment chiar aici la Zalău, căci toate şcolile din această regiune se organizau doar în oraşele mai mari (Cluj-Napoca sau Oradea), la un interval mare de timp, ultima şcoală locală fiind în noiembrie 2021. Îi felicit pe toţi cursanţii prezenţi, dar mai ales pe cei din Zalău care au răspuns afirmativ participării la acest eveniment. Bineînţeles, mulţumesc Transilvania Tenis Club pentru colaborarea excelentă şi de această dată.”

Andrei Brisc – arbitru ITF White Badge Chair Umpire

You may also like

Leave a Comment