Responsive Menu
Add more content here...


Profesorul Ioan Leitan a construit o bază sportivă unde își arată talentul pedagogic în arta tenisului

"Tenisul mi-a dat suflet", spunea tenismena Martina Navratilova. Aceeași filosofie o aplică și dascălul din Zalău și pe care vrea să o insufle și noii generații

by Tiberius NICODA
0 comment 2.4K views
A+A-
Reset

Giurtelecu Hododului este situat in Țara Codrului, la 6 km de orașul Cehu Silvaniei și la 44 km de Satu Mare. Localitatea este situată în județul Satu Mare, la limita cu județul Sălaj.

Simpaticul și popularul dascăl din Sălaj,  Ioan Leitan, este pensionat de curând, dar cum menirea și  talentul pedagogic le-a păstrat, iată, continuă să își aplice crezul și talentul  în slujba noilor săi învățăcei.

De data aceasta, cu o experiență de peste 15 ani în organizarea și participarea la competiții sportive de gen, se află printre cei cărora le predă, unde se află și adulți dar și  copii, cărora profesorul Ioan Leitan le îndrumă pașii în tainele tenisului de câmp.

Pasionat și practicant la nivel de performanță,  de peste două decenii al tenisului de câmp, Ioan Leitan, din surse și resurse proprii, cu ajutorul unor prieteni, al unor sponsori dar și al Primăriei de Hodod, a reușit să construiască un teren de tenis gândit în cadrul unei baze sportive în localitate, la Giurtelecu Hododului.

Acolo,  va practica în continuare tenisul, sportul care i-a adus faima și satisfacțiile sportive.

Anul trecut, în 2023, dascălul zălăuan a finalizat construcția înființându-și propria bază sportivă , unde dorește să-i introducă pe copii locului și nu numai, pe cei din zonele învecinate localității și județului,tainele  nobilului “sport alb”.

Baza sportivă de la Giurtelecu Hododului a fost gândită și ca un teren de sport multidisciplinar prin faptul că acolo, se vor  putea  desfășura și practica  ca și  teren de volei, minifotbal și chiar se are în vedere, în perspectiva dezvoltării sale și amplasarea unor panouri pentru baschet, având în vedere că perimetrul bazei sportive este asigurat cu delimitări mobile.

Construcția este dotată modern, cu vestiare și anexele trebuincioase. Terenul este și va putea fi folosit atât de către veteranii care îi sunt colegi la tenis, cât și de către tinerii care doresc să se inițieze în acest sport.

Iată, așadar, cum menirea de dascăl transcede peste vremuri și materii și în esență rămâne talentul de-ai învăța pe cei în mijlocul cărora trăiești și  a le transmite ceva din știința și priceperile cu care natura te-a înzestrat spre luminarea și educarea semenilor.

,,Tenisul foloseste limbajul vieții. Avantaj, serviciu, greșeli, break, iubire – astea sunt elementele de bază ale tenisului. Pentru ca fiecare meci de tenis reproduce viața de zi cu zi’’, spunea marele tenismen Andre Agassi.

Felicitări profesorului Ioan Leitan pentru tot ce-a făcut, ce face și va face pentru semenii săi!

You may also like

Leave a Comment