Responsive Menu
Add more content here...


A murit inginerul Constantin Proștean, cunoscutul profesor și instructor auto

by Mihai POP
0 comment 17 views
A+A-
Reset

O nouă veste șoc în comunitatea de la poalele Meseșului: cunoscutul Constantin Proștean s-a stins din viață duminică, după ce în ultima perioadă a acuzat mai multe probleme respiratorii

La doar 68 de ani, cunoscutul profesor şi instructor auto – Constantin Proştean a trecut la cele veşnice.

Acum trei săptămâni a început să se simtă mai rău şi a solicitat ambulanţa. A fost testat pentru COVID-19, iar rezultatul a fost negativ, astfel că a rămas acasă, însă starea sa de sănătate nu s-a îmbunătăţit deşi a urmat un tratament. După vreo 10 zile, starea lui de sănătate s-a agravat, iar saturaţia de oxigen a ajuns la 75%-80%. În aceste condiţii a fost internat de urgenţă la secţia pne­u­mo­lo­gie, având nevoie de mască de oxigen.

După aproximativ 5 zile a fost transportat la UPU şi el spunea familiei că se simte mai bine, iar analizele ar fi fost destul de bune. Niciodată nu a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, însă din păcate, duminică la orele amiezii, Constantin Proştean s-a stins din viaţă pe patul unui spital, din cauza unei insuficienţe respiratorii.

Constantin Proştean (n.11.03.1953) a fost inginer şi profesor de specialitate atât la Grupul Şcolar “Mihai Viteazu” cât şi la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. De câţiva ani intrase în pensie, dar cu toate acestea era un om activ şi se ocupa de şcoala de şoferi – Auto Nova – pe care o deţinea încă din anul 1998.

Era un instructor auto apreciat şi iscusit, un adevărat profesionist, iar prin mâinile sale au trecut sute şi sute de elevi. Şi firma pe care o conducea era de succes şi oferea servicii complexe, chiar şi cursuri de calificare prin Ministerul Muncii de mecanic auto, electrician auto, maşinist utilaje, macaragiu, bucătar, ospătar şi fochist.

Era un mare pasionat de sport, în special de fotbal, iar ani la rând a fost nelipsit de la meciurile de fotbal de pe Stadionul Municipal. O perioadă de timp, firma sa asigura transportul echipei de fotbal FC Zalău.

Înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 13.00, la capela ortodoxă a cimitirului din Zalău.

Dumnezeu Să-l Odihnească!

You may also like

Leave a Comment