Responsive Menu
Add more content here...


A căzut transferul experimentatei Abigail Vălean

by Călin ONICAŞ
0 comment 41 views
A+A-
Reset

Deşi HC Zalău a ajuns iniţial la o înţelegere cu fosta jucătoare a echipelor “U” Cluj, CSM Galaţi, SCM Gloria Buzău şi Măgura Cisnădie, totul a căzut pe ultima sută de metri

Abigail Vălean (n. 15 februarie 1994) este originară din Bistriţa, dar s-a remarcat pe semicerc în tricoul formaţiei Universitatea Cluj. Juca pentru gruparea studenţească încă de când echipa de handbal a Clujului avea rezultate remarcabile şi se lupta pentru podium. Când avea doar 19 ani, a cucerit medalia de bronz în Liga Naţională şi evolua deja cu “U” şi în EHF Champions League, iar apoi în Cupa EHF şi Cupa Cupelor.

A rămas la Cluj-Napoca până în 2019, când s-a transferat la CSM Galaţi. Două sezoane s-a remarcat la gruparea de pe Dunăre, pentru ca în 2021 să joace pentru fruntaşa SCM Gloria Buzău. Aici, Vălean a reuşit să cucerească două trofee – Cupa României şi Supercupa României, iar în campionat s-a clasat pe locul 4!

În cariera sportivă, Abigail Vălean a cucerit o medalie de bronz cu “U” Cluj (2013), iar în anul 2021 a cucerit Cupa României şi Supercupa României cu SCM Gloria Buzău. A evoluat în cupele europene cu “U” Cluj, SCM Gloria Buzău şi Măgura Cisnădie

Sezonul 2022 – 2023 a regăsit-o în tricoul echipei Măgura Cisnădie. La finalul campionatului, mai multe handbaliste au părăsit gruparea din judeţul Sibiu, între care şi extrema stângă în vârstă de 29 de ani.
Aflată în căutarea unor jucătoare cu experienţă, conducerea celor de la HC Zalău a avut discuţii cu handbalista şi cele două părţi ajunseseră la o înţelegere.

Mai mult, la Zalău urma să vină şi Brian Lemac – fotbalistul cu care ea avea o relaţie de câţiva ani şi cu care recent s-a şi logodit.

Pe ultima sută, totul a căzut, iar Abigail Vălean nu a mai ajuns la HC Zalău. Din câte se pare, clubul şi handbalista nu au mai ajuns la o înţelegere din punct de vedere financiar.

Este clar, situaţia financiară a grupării sălăjene este una destul de grea, mai ales că suma alocată de Consiliul Judeţean Sălaj pentru noul sezon a fost diminuată.

În ce o priveşte pe handbalistă, se pare că urmează o pauză din cariera sportivă.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 iulie.

You may also like

Leave a Comment