Responsive Menu
Add more content here...


Ziarul Sportul Sălăjean aniversează astăzi 18 ani de activitate alături de iubitorii sportului din Sălaj și nu numai

by Sportul Salajean
0 comment 385 views
A+A-
Reset

Motto: “Calitatea fără rezultate e inutilă. Rezultatele fără calitate sunt plictisitoare

Astăzi, 18 ianuarie 2024, noi și împreună cu voi – stimații noștri cititori, colaboratori și parteneri – aniversăm 18 de ani de prezență pe piața din Sălaj!

Pentru noi, este mai mult decât o aniversare, este despre partenerii, clienții și colaboratorii noștri, este despre oameni, dincolo de cifre. Este vorba despre acele momente speciale pe care le-am împărtășit și despre cele pe care dorim să le construim în viitor.

Înaintaşii jurnalismului sportiv românesc au declarat-o în anul 1927: “Să dovedim prin ponderaţie, seriozitate şi onestitate profesională că instituţiunea ce am creiat este viabilă şi sortită unui rodnic viitor. Dacă ziariştii sportivi voesc să fie consideraţi şi respectaţi de celelalte bresle, trebue în primul rând să se respecte şi considere între ei”.

Jurnalismul sportiv a cunoscut o ascensiune remarcabilă în mass-media începând cu anii ’50-’60 ai secolului trecut. De atunci, au apărut nenumărate publicaţii, posturi de radio şi televiziuni dedicate exclusiv sportului.

 Jurnalismul sportiv nu se rezumă doar la relatări şi statistici competiţionale, ci poate contribui la asigurarea păcii şi bunei înţelegeri între naţiunile implicate în diverse întreceri. Sportul şi fair-play-ul sunt bune prilejuri de apropiere între oameni, iar un bun jurnalist sportiv ştie şi foloseşte acest lucru.

Vreme de 18 de ani, ziarul nostru a fost alături de sălăjeni şi zălăuani, în special, la toate bucuriile sau momentele de cumpănă pe care ni le-au oferit sportivii şi echipele din Sălaj. Am trăit împreună satisfacţia câştigării unor titluri de campioni sau prin emoţiile unor jocuri din cupele europene, ne-am premiat sportivii de elită, care au promovat, şi promovează încă, spre bucuria noastră, o imagine pozitivă a judeţului şi a municipiului. Iar ultimul deceniu al vieţii sportive din Sălaj s-a regăsit în paginile ziarului Sportul Sălăjean.

Publicația noastră vine în întâmpinarea aşteptărilor unei foarte numeroase categorii de public, copiii şi adolescenţii practicanţi de sport de performanță sau ca amatori, cărora piaţa media naţională nu le oferă aproape nimic din ceea ce le este necesar pentru o bună informare pentru dezvoltarea fizică şi psihică armonioasă, prin educaţie fizică, prin sport de performanţă, dar și prin cultură sportivă. Mai mult, publicaţia este o platformă de afirmare a competiţiilor de juniori, o tribună de la care se fac mai bine cunoscute cluburile sportive şi, nu în ultimul rând, o rampă de lansare spre marea performanţă a celor mai talentaţi juniori, din toate ramurile sportive.

Marii campioni, fie legende, fie seniori sau juniori activi sunt prezentați în publicația noastră ca modele de succes pentru copii (fie nepracticanți de sport, fie sportivi la început de carieră). Așadar, această publicație  este un real produs de educație a copiilor prin sport.

Sportul în “Sportul Sălăjean” sărbătoreşte în această săptămână 18 de activitate.

În 18 ianuarie 2006, iubitorii sportului din Sălaj au avut parte de primul număr al unui ziar destinat exclusiv evenimentelor sportive din judeţul nostru şi nu numai. Prin informatiile puse la dispoziţie celor interesaţi, atât prin platforma scrisă cât şi pe cea online, ziarul a devenit foarte căutat de toţi cei care doresc să afle noutăţiile din sportul sălăjean, dar şi cele mai importante ştiri naţionale, cu impact direct asupra aceluiaşi segment al publicului.

Nu de puţine ori, la deplasările prin ţară, am fost surprinşi să găsim persoane din afara judeţului, chiar şi din afara sferei fotbalului, care aveau cunoştinţe asupra rezultatelor şi a evenimentelor sportive din Sălaj, aflate din “Sportul Sălăjean”.

Foarte puţini însă realizează că, în spatele acestor articole, ştiri, interviuri, informări, clasamente, relatări live-text, există o muncă enormă, de sacrificiu, din partea unui grup de oameni, care reuşesc să le prezinte pe platforma online şi în paginile ziarului. Asta şi în condiţiile în care, de regulă competiţiile sportive se desfăşoară în week-end, atunci când majoritatea oamenilor îşi petrec timpul liber prin diferite metode de relaxare, în timp ce angajaţii si colaboratorii ziarului trebuie să muncească pentru a le putea pune la dispoziţie cele mai proaspete informaţii!

Prin sacrificiile făcute, prin muncă si seriozitate, Sportul Sălăjean a devenit un cunoscut brand în presa locală şi naţională și ne oferă modele de succes iar modelele formează caractere alese.

La ceas aniversar, ne urăm nouă, cititorilor și colaboratorilor noștri ani buni și mulți cu sănătate împreună parafrazând spusele unui înțelept: “Dacă am reușit prin acțiunile noastre și stăruința noastră să vă binedispunem suntem încântați. Dacă v-am făcut să gândiți și să ne apreciați, ne-am atins scopul!“.

You may also like

Leave a Comment