Jurnal de călătorie. DRUMEȚ ÎN CALEA LUPILOR….

by Tiberius NICODA
0 comment 150 views
A+A-
Reset

Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei a fost anul acesta în vizită în Mexic… În legătură cu experiența lui în Mexic, a conchis: -Viața bate filmul, îmi spunea, parafrazând titlul unei celebre emisiuni TV…

După mai mult de 15 ore de zbor cu trei escale, ajuns-a și în Mexic…

Mexicul mi l-a descris ca fiind frumos dar ca și pe un loc extrem de nesigur și periculos.

Oameni amabili, prietenoși, mâncare bună, picantă, variată pentru care străinul venit la ei în țară rămâne doar un „gringo”. În general, pentru mexicani și central americani orice alb este „gringo” .

Noi, pe aici, obișnuiți cu metehnele și cu – vedetele-autohtone de pe mioriticele noastre plaiuri, pretinșii noștri – borbandieri – conform exprimarii unui celebru manelist analfabet, ei bine, aceștia, pe lângă adevărații șmecheri de prin Mexic, par niște biete petarde fâsâite în comparație cu dinamita.

Spunea prietenul meu, că odată ajuns în Mexic, vreme de două săptămâni s-a simțit literalmente ca și în filmele de acțiune…

În rest, fiesta, tacos, burritos, tequilla și mariachi… Picante toate și colorate…

Multor oameni le place să călătorească și să descopere culturile altor țări. Louis Armstrong avea un cântec minunat la acest subiect – „Ce lume minunată”. Deși, această lume uimitoare în care trăim are și țări, unde condițiile de siguranță nu sunt potrivite pentru turiștii dornici să le viziteze. De fapt, există unele locuri în lume, care sunt destul de periculoase, potrivit unui top realizat de site-ul britanic Crushland.

Droguri, crimă și terorism sunt doar câteva pericole care te pasc în anumite țări din lume. De asemenea, criminalitatea atinge cote maxime pe întreg globul pământesc. Oamenilor din întreaga lume le place să călătorească, cu toate acestea, ei trebuie să se gândească de două ori înainte de a decide să viziteze anumite destinații.

MEXIC

Mexicul este un un adevărat „hub” al lumii criminale. Cei mai periculoși traficanți se regăsesc în această țără, care se ocupă cu traficul de cocaină, heroină și marijuana pe teritoriul Americii Latine și SUA.

Aceste forme de crimă organizată au fost sursa de bază și cea mai importantă pentru alte crime violente din Mexic, în special în orașele de frontieră.

În Mexic fenomenul infracţional este foarte frecvent. Cele mai răspândite infracţiuni sunt furturile de documente, bani, cărţi de credit şi de debit, alte bunuri (de cele mai multe ori cu violenţă), sechestrările de persoane, traficul de droguri şi de persoane, mai ales cu intenţia de a trece frontiera de nord către SUA. Reţelele de traficanţi de persoane care operează în Mexic sunt, de regulă, combinate cu diverse grupuri criminale ce activează în aceasta ţară şi care îi jefuiesc, iar adesea, îi lichidează pe imigranţi.

În cazul furturilor, există riscul ca făptuitorii să fie înarmaţi. S-au înregistrat cazuri frecvente de asasinate ale persoanelor jefuite, atunci când acestea au opus rezistenţă.

Atunci când vizitaţi Mexicul trebuie să adoptaţi măsuri de precauţie!

Informați-vă înaintea oricărei călătorii asupra condițiilor, regulilor, legilor acelei țări pe care doriți să o vizitați și, mai ales, asupra riscurilor asumate prin aceasta.

Bueno, hasta la vista! Ei bine, pe curând.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!