Responsive Menu
Add more content here...


Zalăul va fi gazda unui Campionat Naţional de Karate

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Competiţia va avea loc în Sala Sporturilor din Zalău. La start vor fi prezenţi aproximativ 400 de copii din toată ţara


Zalăul se pregăteşte de un “regal” de karate. Sub Meseş va avea loc o competiţie de anvergură, Campionatul Naţional de copii U 13.

Este un eveniment important, cuprins în calendarul Federaţiei Române de Karate Tradiţional. Pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, oraşul nostru va fi gazda unui astfel de eveniment sportiv.

Era anul 2000 când la Zalău avea loc Campionatul Naţional la categoria de vârstă juniori şi tineret.

Evenimentul va avea loc în luna mai

Competiţia va fi organizată de către SCM Zalău, club la care este antrenor Călin Marincaş. Evenimentul va avea loc în Sala Sporturilor.

Sunt aşteptaţi să vină la Zalău peste 400 de copii de la cluburi din toată ţara. Totul este pregătit. Competiţia se află deja în calendarul Federaţiei.

Astfel că, în perioada 13 – 15 mai, Zalăul va fi polul karate-ului din România.

“Aştept cu nerăbdare această competiţie”

“Aştept cu nerăbdare această competiţie. Consider că va fi un lucru benefic şi pentru comunitate, având în vedere că în oraşul nostru se va desfăşura un eveniment de o asemenea anvergură. Va fi un eveniment frumos”, spune Călin Marincaş.

Întrebat dacă pe viitor ne-am putea gândi la un eveniment şi mai major, Călin Marincaş este sceptic. Multiplul campion este de părere că oraşul nostru nu are infrastructura necesară pentru a găzdui un Campionat Mondial sau European.

În concluzie, în luna mai, iubitorii acestui sport vor avea şansa să vadă la Zalău cei mai buni karateka din ţară la categoria de vârstă U 13.

La Zalău s-au mai organizat eveniment de karte în ultima vreme. În afară de Campionatul Naţional din 2000, în oraş au mai avut loc diverse competiţii la nivel local. Totodată, Călin Marincaş s-a ocupat şi de organizarea unor seminari la care au participat nume celebre din karate.

În 2019, la Zalău venea Ilija Jorga, nimeni altul decât fondatorul stilului de karate fudokan.

You may also like

Leave a Comment