Responsive Menu
Add more content here...


Visul devine realitate. A fost semnat contractul de execuţie pentru sistemul de încălzire cu apă geotermală la Pericei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 35 views
A+A-
Reset

La începtul acestei luni, primarul Boncidai Csaba a semnat contractul de execuţie a lucrărilor la proiectul cu apa geotermală. O firmă din Ungaria se va ocupa de execuţie, care ar putea demara chiar la finalul acestei luni


La Pericei vor începe cât de curând lucrările la un proiect unic în Sălaj. Puţini credeau în ideea lui Boncidai Csaba la început, însă, alături de echipa sa din Primăriei  a conceput un proiect care va prinde contur în cel mai scurt timp.

Vorbim, bineînţeles, despre acel proiect prin care la Pericei se doreşte implementarea unui sistem de încălzire cu ajutorul apei geotermale, o resursă naturală de care se bucură comuna Pericei.

Nu demult, primarul Boncidai Csaba a semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării pentru exploatarea apei geotermale. Vor fi două sonde pentru exploatare de până la 1.000 de metri. Pompe de căldură vor prelua căldura apei geotermale şi vor produce agent termic distribuit în reţea pentru a încălzi clădirile publice, dar şi locuinţe. Pericei va fi singura comună cu încălzire parţial centralizată din judeţ.

Marea temere a edilului a fost că nu va găsi o firmă pentru execuţia lucrărilor. Însă, toate aceste emoţii s-au risipit, după ce o firmă din Ungaria şi-a manifestat interesul. În prezent, firma din ţara vecină are deschis un şantier în Salonta, dar până la finalul lunii ar putea veni în Pericei pentru a da startul lucrărilor.

“Am semnat contractul de execuţie la proiectul cu apa geotermală. O firmă din Ungaria a fost singura care şi-a manifestat dorinţa de a participa la licitaţie, iar oferta lor a fost una acceptabilă. Dacă fondurile vor fi alocate, firma va putea începe lucrările până la finalul lunii”

Boncidai Csaba – primarul comunei Pericei

You may also like

Leave a Comment