Responsive Menu
Add more content here...


Unirea Mirşid, campioană de toamnă în Liga a IV-a Sălaj

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 811 views
A+A-
Reset

Gruparea condusă de Călin Bereschi a profitat la maxim de rezultatul din derby-ul  de la Jibou, iar după ce a câştigat la Buciumi a terminat turul la 3 puncte de urmăritoare


Cum sâmbătă, Rapid Jibou a câştigat derby-ul cu Dumbrava Gâlgău, liderul Unirea Mirşid a avut şansa să se desprindă de ocupanta locului secund, în cazul unei victorii la Buciumi. Elevii lui Mihai Bode nu au dat cu piciorul unei astfel de şanse, astfel că au tratat cu maximă seriozitate meciul din ultima etapă a turului. Liderul a avut în faţă o echipă în cădere liberă, dar cu toatea acestea, Cetatea a strâns rândurile şi a încercat să se ridice la nivelul adversarului.

Echipa condusă de Ioan Eugen Lazăr a încercat să se axeze pe apărare, dar a avut ghinionul să primească gol încă din minutul 4, când Maior Istvan l-a învins pe Rareş Nicoară cu un şut din câţiva metri, după o pasă primită de la Darius Colciar.

Avantajul vizitatorilor nu a durat foarte multe, deoarece la cinci minute distanţă Răzvan Lazăr a şi egala după o execuţie frumoasă. Unirea a reluat atacurile, iar Maior Istvan a avut o ocazie bună câteva minute mai târziu. Tot în prima repriză, Bogdan Ciaca şi Toth Karoly au semnat pericol la poarta adversă, dar la pauză scorul era 1 – 1.

Bine organizaţi în defensivă, elevii lui Dan Lucaciu au încercat să ţină de acest rezultat, însă experienţa şi plusul de valoare din tabăra adversă şi-a spus cuvântul.  Astfel, din minutul 60, oaspeţii au preluat din nou conducerea, iar Ciprian Pavel şi-a adus echipa în avantaj, după ce a marcat din pasa perfectă a lui Toth Karoly.

Până la final, Cetatea aproape că nu a mai contat în atac, în timp ce liderul a mai avut câteva acţiuni bune, prin care putea risipi orice fel de emoţie. În cele din urmă s-a terminat 1 – 2, iar gruparea condusă de Călin Bereschi a obţinut o victorie importantă în economia luptei la titlu, în condiţiile în care Unirea Mirşid s-a desprins la 3 puncte de urmăritoarea Dumbrava Gâlgău şi din acest moment este principala favorită la câştigarea campionatului.

Se anunţă un retur disputat, cu trei echipe care se vor bate pentru primul loc,  dar până la primăvară, Unirea Mirşid, Dumbrava Gâlgău şi Rapid Jibou vor încerca să îşi întărească loturile pentru a-şi creşte şansele la câştigarea campionatului.

“Suntem bucuroşi că suntem lideri, practic ne-am atins obiectivul. Fără doar şi poate, locul pe care am terminat turul este meritat. Jucătorii au prestat cel mai bun fotbal din judeţ şi am pierdut doar două puncte în deplasare la Dumbrava. Urmează o pauză binemeritată şi vom vedea  ce este de făcut pentru retur. Avem un lot bun, dar este redus numeric, iar în aceste condiţii, în această iarnă vom face câteva transferuri. Băieţii şi antrenorul merită felicitaţi pentru efortul care l-au depus în acest campionat. Suntem o familie adevărată la Unirea Mirşid. Referitor la meciul de la Buciumi, noi am dominat şi am încercat să jucăm fotbal, dar nu prea am putut din cauza unor factori. Până la urmă este important că am câştigat”, a declarat conducătorul de la Unirea Mirşid, Călin Bereschi.

 

Cetatea Buciumi – Unirea Mirşid 1 – 2 (1 – 1)

Au marcat: Răzvan Lazăr (‘10), respectiv Maior Istvan (‘4) şi Ciprian Pavel (‘60)

Cetatea: Rareş Nicoară – Lucian Goia, Răzvan Nicorici (cpt.), Natanael Ciupe (‘67 Pavel Muste), Ştefan Nicoară, Vlad Lung, Filip Ciupe, George Marian (‘83 Daniel Goste), Vlad Ţiriac, Raul Zdroba (‘70 Sergiu Pop) şi Răzvan Lazăr. Rezerve: Emil Lucaciu şi Bogdan Lazăr. Antrenor:  Dan Lucaciu. Conducător: Ioan Eugen Lazăr

Unirea: Marius Groza – Vlad Tohat, Radu Blaga, Ionuţ Blaga, Ciprian Bărnuţiu, Darius Colciar (‘46 Adrian Oros), Maior Istvan, Toth Karoly, Bogdan Ciaca, Ciprian Pavel (cpt.) şi Ionuţ Mureşan (‘46 Florin Săstraş). Rezerve: Sergiu Dalnoki – Florin Pop, Marius Bereschi şi Raul Iliese.  Antrenor: Mihai Bode. Conducător: Călin Bereschi

Au arbitrat: la centru: Adrian Roman, asistenţi: Tudor Punteaş şi Alexandru Cherteş (toţi trei din Cluj-Napoca)

Observator AJF: Florin Morar (Zalău)

Jucătorul meciului: TOTH KAROLY

You may also like

Leave a Comment