Responsive Menu
Add more content here...


Un zălăuan a arbitrat la Dubai aşii tenisului mondial Daniil Medvedev, Iga Świątek sau Aryna Sabalenka!

Andrei Brisc este zălăuanul cu care ne mândrim, zălăuanul care la 22 de ani este printre cei mai apreciaţi arbitri de tenis din România şi nu numai. Am mai scris şi voi mai scrie pentru că tineri ca şi Andrei merită să fie promovaţi mai ales în ziua de azi când tinerii cad uşor în capcana viciilor care sunt tot mai multe şi tot mai diverse. Ultima experienţă a arbitrului a avut loc tocmai la Dubai, când a arbitrat nume importante din tenismul mondial, inclusiv foşti sau actuali nr. 1 mondiali

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Andrei Brisc este un tânăr în vârstă de 22 de ani care şi-a pus în plan să devină unul dintre cei mai buni arbitri de tenis din lume. E pasionat de geografie, însă, sportul l-a atras de mic şi de la vârste fragede a început să practice tenis.

A făcut performanţă la nivel de copii şi juniori, dar ulterior s-a focusat pe cariera de arbitraj.

A progresat de la an la an până a ajuns în topul arbitrilor de tenis din România. Este selectat constant la turnee importante din ţară şi străinătate şi până la această vârstă se poate lăuda că a arbitrat nume consacrate din tenisul mondial.

În perioada 16 februarie – 2 martie, Andrei Brisc tocmai ce şi-a îmbogăţit acest palmares, deoarece a participat, în calitate de arbitru de linie, la tradiţionalul turneu WTA 1000 & ATP 500 Dubai Duty Free Tennis Championship.

Zălăuanul a făcut parte din echipa de oficiali, fiind la prima selecţie în zona Golfului.

Aşa cum spuneam, şi la acest turneu, Andrei a avut şansa să oficieze nume importante din tenisul mondial.

În cadrul turneului feminin au participat cele mai bune jucătoare din lume: Iga Świątek, Aryna Sabalenka, Coco Gauff, Elena Rybakina sau Victoria Azarenka. Aici, trebuie amintită performanţa româncei Sorana Cîrstea care a ajuns până în faza semifinalelor turneului de categorie 1000.

Pe tabloul masculin au fost prezente nume precum Daniil Medvedev, Andrey Rublev sau Hubert Hurkacz. Cu toate acestea, câştig de cauză a avut francezul Ugo Humbert, care l-a învins în finală pe Alexander Bublik.

Să nu uităm că la începutul lunii februarie a avut loc şi ediţia a IV-a a Transylvania Open, turneu WTA desfăşurat la Cluj-Napoca. Şi de această dată au fost implicaţi sălăjeni.

Astfel, Andrei Brisc şi Liviu Petrean au fost arbitri de linie, în timp ce Ariana Cuceu şi Iris Cuceu au fost copii de mingi.

You may also like

Leave a Comment