Responsive Menu
Add more content here...


TRAGEDIE – Zălăuanul Dan Mirișan, unul dintre cei mai reputați antrenori de tenis din România, a murit fulgerător la doar 42 de ani

by Călin ONICAŞ
0 comment 61 views
A+A-
Reset

Veste teribilă pentru sportul românesc. Dan Mirişan, un om care şi-a dedicat viaţa “sportului alb”, care a lansat mai mulţi sportivi spre marea performanţă şi care a produs mai mulţi campioni naţionali, s-a stins din viaţă în cursul zilei de ieri, după ce în zilele trecute s-a simţit rău în timp ce se afla chiar pe terenul de tenis

Un munte de om. Un om activ, un adevărat sportiv, care a avut un stil de viaţă sănătos, un om dedicat sportului alb. Cam acesta era zălăuanul Dan Mirişan, un om care a vrut să realizeze ceva în viaţă. Cu muncă, sudoare şi sacrificii, sălăjeanul nostru a şi reuşit.

La 42 de ani, era un reputat şi respectat antrenor de tenis, care a lansat spre marea performanţă zeci de copii şi tineri, care sub comanda lui Dan Mirişan au obţinut medalii la Campionatele Naţionale, dar şi rezultate notabile la turnee importante din România şi din străinătate.

Munca sa a fost apreciată şi de Federaţia Română de Tenis, astfel că o perioadă a fost membru al Comisiei de Disciplină al FRT.

S-a simţit rău, în timp ce se afla pe terenul de tenis

Cariera sa sportivă şi viaţa sa pe acest pământ s-au oprit brusc şi fulgerător. Vinerea trecută, în timp ce se afla pe un teren de tenis din Complexul Tenis Club Galaxy Bucureşti, a acuzat dureri puternice la stomac.

A fost preluat de un echipaj de la ambulanţă şi a fost transportat la un spital din capitală, acolo unde a fost şi internat. Se pare că antrenorul de tenis ar fi făcut o pancreatită. Din păcate, starea sa de sănătate nu s-a ameliorat, ba chiar s-a înrăutăţit, astfel că miercuri, în jurul orelor 11 ale dimineţii, a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii au depus toate eforturile pentru a-l readuce la viaţă, dar totul a fost în zadar… La nici 43 de ani, Dan Mirişan s-a stins din viaţă, provocând un mare şoc în sportul românesc şi mare durere în rândul familiei, prietenilor, colegilor şi tuturor celor care l-au ştiut şi stimat. Dan Mirişan era căsătorit şi avea un băiat de 9 ani.

Cine a fost Dan Mirişan

S-a născut la Zalău pe data de 28 septembrie 1980. A pus mâna pe rachetă când avea doar 7 ani. A învăţat tainele sportului alb la Palatul Copiilor Zalău, sub îndrumarea regretatului Petru Bologa. A practicat tenisul până când a ajuns la facultate.

A urmat Şcoala Gimnazială Nr. 7 Zalău, iar apoi a absolvit Colegiul Naţional “Silvania”. A fost admis la Academia Națională de Educație Fizică și Sport de la București – specializarea tenis.

S-a stabilit în capitală, unde şi-a întemeiat şi familia. Zilnic, petrecea ore în şir pe terenurile de tenis. Cu muncă şi sudoare, a devenit un antrenor emerit, un antrenor respectat, iar munca sa i-a adus şi răsplata. A lucrat la mai multe cluburi, între care şi CS Dinamo Bucureşti, unde a fost antrenor coordonator.

Într-o carieră de peste 20 de ani, a pregătit zeci de sportivi, care au reuşit performanţe notabile şi care chiar au ajuns campioni naţionali. A primit aprecierea tuturor, iar o perioadă de timp a fost membru al Comisiei de Disciplină al Federației Române de Tenis.

A murit antrenorul Dan Mirișan

Federația Română de Tenis regretă dispariția antrenorului Dan Mirișan, un tehnician serios și dedicat acestei meserii.

În cele peste două decenii de activitate, Dan Mirișan a pregătit sportivi care au ajuns campioni naționali, iar în urmă cu un deceniu a fost membru al Comisiei de Disciplină al Federației Române de Tenis.

Federația Română de Tenis transmite condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace”.

Mesajul postat de FRT pe pagina oficială de Facebook.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

You may also like

Leave a Comment