Responsive Menu
Add more content here...


Se fac extinderi la reţelele de apă şi canalizare în comuna Pericei

Primarul Boncidai Csaba a semnat un contract pe Anghel Salingy prin care se vor executa lucrări de extindere la reţelele de apă şi canalizare în localităţile Pericei, Bădăcin şi Sici, cu menţiune că în localitatea din urmă se va extinde doar reţeaua de apă pentru că nu este reţea de canalizare, însă, autorităţile locale au pregătit un proiect pentru înfiinţarea reţelei de canalizare şi în acest sat

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 40 views
A+A-
Reset

Reţeaua de canalizare din comuna Pericei va fi extinsă în satele Bădăcin şi Pericei datorită unei finanţări obţinute pe Programul “Anghel Saligny”. Zilele trecute, primarul Boncidai Csaba a semnat contractul de finanţare. Valoarea proiectului este de 2.487.312 lei şi presuspune lucrări  de extinderi ale reţelei pe străzile din intravilanul celor două sate unde s-au construit case noi.

În plus, administraţia locală a luat în considerare toate străzile din intravilan unde ar putea apărea construcţii noi.

În Bădăcin şi Pericei vor avea loc extinderi ale reţelei de canalizare, dar şi a reţelei de apă. Pe lângă cele două sate, reţeaua de apă va fi extinsă şi în satul Sici.

Cât despre reţea de canalizare în localitatea Sici, primarul Boncidai Csaba ne-a informat că administraţia locală are pregătit un proiect pentru înfiinţarea unei astfel de reţele, pe care intenţionează să îl depună la Fondul de Mediu.

Reţeaua de canalizare din Sici va fi conectată la staţia de epurare din Bădăcin, iar în proiect sunt incluse inclusiv racordurile între Sici şi Bădăcin până la staţia de epurare.

Acest proiect are o valoare de aproximativ 4,5 milioane de lei.

“Reţelele de apă şi canalizare se vor extinde în satele Bădăcin şi Pericei, iar în localitatea Sici vor fi doar extinderi la reţeaua de apă. Pentru înfiinţarea reţelei de canalizare în Sici avem pregătit un proiect pe care îl vom depune la Fondul de Mediu. Este un sat mic şi până acum nu am găsit axa potrivită pentru finanţare. Sperăm să reuşim la Fondul de Mediu”, ne-a declarat Boncidai Csaba.

You may also like

Leave a Comment