Responsive Menu
Add more content here...


SCM Zalău, în discuţii avansate cu Gabriel Vaşvari

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 112 views
A+A-
Reset

Experimentatul mijlocaş poartă discuţii cu gruparea zălăuană şi sunt şanse mari ca cele două părţi să ajungă la un numitor comun, iar din iarnă, Vaşvari să revină acasă pentru a ajuta SCM să promoveze în Liga a II-a. Mijlocaşul a fost scos de pe lista A de la Poli Iaşi şi în cazul în care nu va continua sub Copou, prima opţiune a sălăjeanului va fi SCM Zalău


Gabriel Vaşvari a evoluat la nivelul primei ligi nu mai puţin de 10 sezoane. Acesta este al zecelea, după ce în vară a promovat cu Poli Iaşi. Pe prima scenă a evoluat mai mulţi ani la FC Botoşani, după care a îmbrăcat tricoul celor de la Poli Timişoara şi Sepsi OSK, alături de care a cucerit şi singurul trofeu din carieră, Cupa României.

Cu Poli Iaşi a promovat în vară şi spera ca în acest sezon să atingă câteva borne importante din carieră. Mai are nevoie de doar 10 meciuri pentru a atinge borna de 300 de partide la nivelul primei ligi şi de un gol pentru a ajunge la 50 de goluri marcate pe prima scenă a fotbalului românesc. Totodată, mijlocaşul sălăjean ar mai avea nevoie de un gol din penalty pentru a devenit cel mai bun marcator de la punctul cu var din istoria Ligii 1. Marin Radu II are 34, iar Vaşvari are 33 de goluri marcate.

Însă, Gabi Vaşvari ar putea să nu mai atingă aceste borne. Ajuns la 37 de ani, mijlocaşul zălăuan a fost scos de pe lista A de la Poli Iaşi la finalul lunii septembrie şi de atunci nu a mai jucat deloc. A fost o decizie stranie a clubul ieşean, mai ales că în vară, Vaşvari semnase prelungirea contractului pe încă un sezon. Din câte se pare, în noul angajament ar exista o clauză prin care clubul poate rezilia unilateral angajamentul în cazul în care jucătorul nu va bifa un anumit număr de jocuri până în iarnă.

Situaţia încă nu este clară, iar cele două părţi vor purta discuţii în pauza de iarnă.

Totuşi, de această situaţie incertă încearcă să profite SCM Zalău. Liderul Seriei a X-a din Liga a III-a vrea să-l readucă acasă pe Gabriel Vaşvari, iar semnele din partea jucătorului sunt pozitive în acest moment. Cele două părţi au purtat primele discuţii şi, din câte se pare, dacă jucătorul nu va continua la Poli Iaşi, prima opţiune ar fi SCM Zalău.

“Sperăm să vină Gabriel Vaşvari la Zalău. Suntem în discuţii avansate, dar nu pot să spun mai multe”, ne-a declarat Ioan Gurzău – managerul secţiei de fotbal de la SCM Zalău.

SCM Zalău se află la cel mai bun sezon de la înfiinţarea clubului. Este lider detaşat în campionat şi se poate gândi deja la meciurile din play-off şi chiar la cele de la barajul de promovare în Liga a II-a.

Mai mult, zălăuanii au avut un sezon foarte bun şi în Cupa României, acolo unde au ajuns în premieră în grupele competiţiei, după ce au eliminat în play-off tocmai pe Poli Iaşi.

Şi Gabriel Vaşvari a evoluat în acel meci, fiind primit cu mare căldură de publicul zălăuan care cu siguranţă l-ar primi cu aceeaşi căldură, mai ales dacă ar alege să revină la Zalău. Aducerea lui Vaşvari ar însemna şi o lovitură de imagine pentru SCM Zalău şi, totodată, ar demonstra intenţiile clare ale clubului de a se îndrepta spre performanţă.

Gabriel Vaşvari a început fotbalul la Zalău sub îndrumarea antrenorului Paul Georgescu la grupele de copii şi juniori de la Armătura Zalău, fiind lansat în fotbalul mare de Leo Grozavu. De sub Meseş a plecat la FC Botoşani, continuându-şi cariera la Poli Timişoara, OSK Sepsi Sfântu Gheorghe şi Politehnica Iaşi.

You may also like

Leave a Comment