Responsive Menu
Add more content here...


Șapte sportivi care s-au bucurat de un succes uriaș după ce s-au lăsat de sport

by Stirile din Salaj
0 comment 189 views
A+A-
Reset

Sportivii sunt prin excelență firi competitive, ceea ce le oferă un avantaj în proiectele în care se lansează după ce își atârnă în cui ghetele, mânușile, rachetele de tenis sau ce altceva mai folosesc în disciplina practicată.

În continuare, îți prezentăm 7 celebrități care au avut succes (și) după ce s-au lăsat de sport:

Dwayne Johnson, un munte … de bani

Jucător excepțional de fotbal american în liceu și în facultate, Johnson a aspirat să intre în NFL și ar fi avut șanse, dacă nu s-ar fi accidentat. A ales o carieră de luptător, debutând în WWE ca Rocky Maivia. Ulterior, a strălucit ca „The Rock”.  A câștigat 17 titluri WWE, apoi s-a mutat din ring pe platourile de filmare de la Hollywood.

După ce a jucat într-o serie de filme bine plătite, precum „Central Intelligence”, „Jumanji” sau „Skyscraper”, portofelul lui Johnson s-a umflat mai mult decât bicepșii. În 2018, Forbes l-a numit cel mai bine plătit actor de la Hollywood, cu câștiguri de 124 de milioane de dolari.

Jason Statham a concurat la Mondialele de scufundări

Jason Statham a făcut parte timp de 12 ani din echipa națională de scufundări a Marii Britanii și chiar a concurat la Campionatele Mondiale din 1992, unde s-a clasat pe locul 12. Deși aceasta este o realizare lăudabilă, viitorul actor nu a atins nivelul pe care și l-ar fi dorit.

Într-un interviu, el a mărturisit că l-a durut că nu a ajuns niciodată la Jocurile Olimpice. În schimb, a ajuns la Hollywood, în roluri de bătăuș. Filmele sale au încasat miliarde de dolari, deci Stathham are cu siguranță o piscină olimpică în curtea palatului în care locuiește.

George Foreman a făcut avere din grătare electrice

După ce a cucerit aurul olimpic în 1968, George Foreman a obținut 40 de victorii consecutive în ringul de box, dintre care 37 prin knockout. În 1973 a câștigat campionatul la categoria grea dominând pe Joe Frazier, primul boxer care l-a învins pe Muhammad Ali. Ali i-a oferit lui Foreman prima sa înfrângere profesională în „Rumble in the Jungle”, în 1974.

Foreman a continuat să lupte și, la 45 de ani, a devenit cel mai în vârstă campion de box la categoria grea. În același an a început o afacere cu grătare electrice. La început ideea nu mers, pentru că George încerca să facă sport și business în același timp. După ce a agățat mânușile în cui, a câștigat sute de milioane de dolari din comercializarea grătarelor.

Arnold Schwarzenegger – culturist, Terminator, guvernator

Arnold Schwarzenegger a fost cea mai tânără persoană care a cucerit titlul „Mr Universe” în culturism. Avea 20 de ani la acea vreme. Până la finalul carierei de sportiv, a câștigat cinci titluri Mr. Universe și șapte titluri Mr. Olympia. Apoi, a devenit unul dintre cele mai mari vedete de film de acțiune din toate timpurile.

După roluri care se bazau în principal pe imaginea de musculos suprem, precum „Hercule”, a dat lovitura cu „Terminator”, „Polițist la grădiniță”, „Robocop” sau „Total Recall”. Filmele sale au încasat peste 3 miliarde de dolari, dar nu i-au adus doar bogăție, ci și o popularitate care l-a ajutat să devină guvernator al statului California, funcție deținută timp de opt ani.

Ion Țiriac a făcut un miliard de dolari până în 2007

Campion în copilărie la tenis de masă, Ion Tiriac a excelat și la hochei pe gheață. Puțini știu că a făcut parte din echipa olimpică a României în 1964. De acolo, și-a mutat atenția către tenis, devenind al optulea cel mai bun tenismen din lume la dublu în 1970 și ajungând frecvent în fazele finale ale competițiilor majore.

În 1979, Țiriac s-a retras din tenis și și-a folosit banii și influența pentru a se lansa în afaceri, după Revoluție. A fondat prima bancă post-comunistă din România și a făcut investiții în diverse companii. În paralel, a organizat turnee de tenis de prim plan. Până în 2007, Tiriac avea o avere estimată de 1 miliard de dolari.

Așadar, nu Michael Jordan a fost primul om din sport care a atins această cifră, cum spun unii. Fostul baschetbalist a făcut miliardul în 2010. Oricum, e mai puțin important. Pasionat de gambling, „Air Jordan” are suficienți bani cât să joace într-un cazinou online precum Frank online casino fără să îi pese dacă pierde sau câștigă.

Jason Lee a făcut skateboard la nivel profesionist

Actorul din „Alvin și veverițele” a povestit că a început să facă skateboard când avea 5 ani. Cu o lună înainte de a 19-a aniversare, a trecut la profesioniști în acest sport, fondând chiar o companie numită „Stereo Skateboards”. După un timp, Lee și-a dorit mai mult de la viață decât o placă de surf pe roți.

În una dintre călătoriile sale a întâlnit un actor pasionat de skateboarding. Prin intermediul acestuia, l-a cunoscut pe viitorul manager Gay Ribisi, care i-a oferit un rol principal în „Mallrats”. A fost începutul unei cariere la Hollywood care i-a adus milioane de dolari în cont.

Terry Crews a măturat podele înainte să fie star

Terry Crews a jucat pentru patru echipe din National Football League, în anii 1990. De fapt, e cam mult spus „a jucat”, pentru că a fost mai mereu rezervă. Dezamăgit de statutul său, s-a mutat în Los Angeles, unde credea că va avea mai multe oportunități. Soarta nu i-a zâmbit la început nici în „Orașul Îngerilor”. A măturat podelele unei fabrici un timp, apoi a încercat actoria.

A jucat mai multe rolul nesemnificative înainte de a obține rolul lui Damon, în „Friday After Next”. Filmul a avut un succes mare în Box Office, fiind rampa de lansare pentru o carieră înfloritoare.

You may also like

Leave a Comment