Responsive Menu
Add more content here...


RUINELE din Piaţa Astralis. Primăria Zalău anunţă o investiţie de 2 milioane de lei! GALERIE FOTO

by Eduard FARCAS
0 comment 1.6K views
A+A-
Reset

Ceea ce a fost odată o zonă unde zeci de comercianţi îşi desfăşurau activitatea economică iar sute de sălăjeni mergeau la cumpărături a DISPĂRUT! Vechea piaţă a fost demolată la finele lunii octombrie, iar în locul ei, administraţia locală promite că va construi o hală modernă


Piaţa Astralis din Zalău a rămas o ruină, după ce, pe data de 25 octombrie, utilajele Primăriei Zalău au intrat şi au demolat tot ceea ce era acolo odată. A mai rămas doar clădirea care găzduia birourile administrative şi o bucată de hârtie, pe un gard de sârmă, care ne anunţă că acolo era cândva sectorul comercianţilor de produse agricole.

Primăria Zalău promite însă că în cel mai scurt timp vor începe lucrările de construire a unei hale, exact ca cea din centrul oraşului. Pe toată perioada execuției lucrărilor, pentru comercianții și producătorii care își desfășurau activitatea în Piața Astralis au fost puse la dispoziție spații în Piața Dumbrava Nord, urmând să revină la vechea locație după finalizarea lucrărilor.

Prin aceste lucrări de la Astralis se doreşte construirea unei hale agroalimentare cu o suprafaţă de 858,46 mp, cu un etaj dar și construcţia unui grup sanitar; asigurarea utilităţilor: alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu energie electrică; amenajarea unui corp de clădire anexă în exteriorul halei agroalimentare, ce va adăposti grupurile sanitare aferente noii hale, precum şi un punct de colectare a deșeurilor; reabilitarea/modificarea sistemului de canalizare pluvial existent și realizarea reţelelor de iluminat în incintă.

Durata de execuție a lucrărilor efectuate de SC Lotus SRL Zalău este de 11 luni, valoarea contractului fiind de 2.380.236,74 lei inclusiv TVA.

Asta înseamnă că, în luna octombrie a anului viitor, noua Piaţă Astralis va fi terminată iar comercianţii îşi vor putea relua activitatea.

You may also like

Leave a Comment