Responsive Menu
Add more content here...


Robert Chiş-Ciure, micul geniu din Zalău. Tânărul este Cercetător şi Doctor în Filosofie

by Stirile din Salaj
0 comment 163 views
A+A-
Reset

Robert Chiş-Ciure, un fost absolvent al Colegiului Naţional “Silvania” din Zalău, a ajuns pe culmile performanţei în învăţământ. A obținut titlul de Doctor Ph. D. în Filosofie la Universitatea din București, a fost bursier „Lucian Blaga” în cadrul Consciousness Research Group al Universității din Turku (Finlanda), dar şi la Fulbright Center for Sleep and Consciousness de la Universitatea din Wisconsin-Madison (SUA). În prezent este Cercetător Postdoctoral pentru International Center for Neuroscience and Ethics, Analist Computațional pentru Center for Sleep and Consciousness și colaborator al Universității din București. El va fi prezent luni, la Zalău, unde va susţine un workshop cu tema motivaţiei, care va avea loc de la ora 13.00, în sala de şedinţe de la ISJ Sălaj

Despre zălăuanul Robert Chiş-Ciure şi despre perofmanţele sale în învăţământ se poate scrie o carte. De mic copil a ieşit în evidenţă prin rezultatele sale foarte bune la învăţătură. Din clasa I şi până în clasa a XII-a a avut doar medii de 10, fiind şef de promoţie! Cu rezultatele foarte bune s-a remarcat atât în perioada facultăţii, cât şi a masterului sau a doctoratului, pe care l-a parcurs chiar şi în Statele Unite ale Americii!

Are studii universitare de licenţă, master şi doctorat în filosofie, la Universitatea din Bucureşti, obţinând titlul de Doctor Ph.D. în Filosofie. Robert Chiş-Ciure a fost bursier „Lucian Blaga” în cadrul Consciousness Research Group al Universității din Turku (Finlanda), și bursier Fulbright la Center for Sleep and Consciousness al Universității din Wisconsin-Madison (SUA).

Zălăuanul de 28 de ani este doctor în filosofie al Universității din București. În prezent, el este analist computațional la distanță și cercetător al Centrului pentru Somn și Conștiință din cadrul Universității din Wisconsin-Madison. Zălăuanul este cel mai recent beneficiar al bursei interdisciplinare a Centrului Internațional de Neuroștiință și Etică. Așteaptă să înceapă cercetarea postdoctorală la Universitatea din Valladolid (Spania), și la Universitatea din Ottawa (Canada), sub îndrumarea prof. Georg Northoff.

Tânărul susţine luni, la Zalău, un workshop cu tema motivaţiei

Robert Chiş-Ciure va fi prezent luni, la Zalău, unde va susţine un workshop cu tema motivaţiei. Workshop-ul face parte din cadrul programului „Celebrating 25 Years of Strategic Partnership” şi are loc de la ora 13.00 în sala de ședință a Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Tema acestui workshop este motivația, un element crucial al productivității, presupusă de orice domeniu de activitate. În cadrul întâlnirii se va discuta problema motivației din perspectivă neuroștiințifică și filosofică. Grupul țintă este format din elevi de liceu, în special cei din anii terminali, studenți și tineri, precum și persoane adulte.

“Pe toți cei care se întâmplă să fie luni în Zalău îi aștept cu drag și interes să purtăm o discuție despre motivație pornind de la principii neurobiologice ce țin de transmisia dopaminei și principii filosofice derivate din stoicism. Tonul workshop-ului va fi relaxat și non-tehnic: miza este să plecați cu o serie de instrumente prin care să vă puteți modula inteligent motivația”, a transmis Robert Chiş-Ciure.

Robert Chiş-Ciure a fost arbitru în cadrul lotului judeţean

Robert Chiş-Ciure este fiul fostului arbitru divizionar, Nicolae Chiş-Ciure. Tatăl său a arbitrat ani la rând în Divizia C şi a fost un arbitru respectat. De peste 10 ani, oficiază şi la competiţiile naţionale şi internaţionale de minifotbal, fiind văzut cel mai bun arbitru de minifotbal din România.

Şi Robert Chiş-Ciure a început o carieră de arbitru încă de la vârsta de 13 ani. A arbitrat în competiţiile judeţene până la vârsta de 18 ani şi era unul dintre arbitrii de perspectivă. La testele teoretice a fost mereu primul, dar nu a dorit să facă carieră din meseria de arbitru şi s-a concentrat pe şcoală. În perioada în care era arbitru, Robert Chiş-Ciure a fost remarcat chiar de către Gheorghe Constantin, care la vremea respectivă era preşedintele CCA.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 13 septembrie.

You may also like

Leave a Comment