Responsive Menu
Add more content here...


Rapid Jibou şanse aproape nule de a fi primită în Liga a III-a

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 15 views
A+A-
Reset

După ce a pierdut barajul cu Luceafărul Oradea,  gruparea de pe Someş a trimis o cerere la FRF că intenţionează să participe în Liga a III-a, în cazul în care vor fi locuri libere. Potrivit unor surse federale, şansele ca Rapid Jibou să fie primită în eşalonul superior sunt aproape nule, deoarece în această vară, foarte puţine echipe şi-au arătat intenţia de a renunţa la locul de Liga a III-a


Ani la rând, Rapid Jibou şi-a fixat ca şi obiectiv câştigarea campionatului în Liga a IV-a şi chiar promovarea în Liga a III-a.

În minicampionatul Ligii a IV-a care s-a organizat în primăvară, gruparea de pe Someş nu a avut nici cea mai mică emoţie în obţinerea primului loc, însă greul a început în “dubla” barajului de promovare, mai ales că după noul regulament, echipele din Liga a IV-a au întâlnit în “dublă” manşă formaţii din Liga a III-a.

Rapid Jibou a dat peste Luceafărul Oradea, ultima clasată din Seria a X-a, în faţa căreia a reuşit o remiză în partida tur de la Jibou, scor 1 – 1.

În retur, Luceafărul s-a impus cu 6 – 3 şi şi-a păstrat locul în Liga a III-a. Chiar dacă a ratat promovarea, Rapid Jibou nu şi-a luat gândul de a evolua în eşalonul superior chiar din această vară.

În acest sens, imediat după returul cu Luceafărul Oradea, conducerea campioanei Sălajului a trimis o solicitare la FRF, pentru ca Rapid Jibou să fie primită în Liga a III-a, în cazul în care vor exista locuri disponibile.

“Solicităm Federaţiei un loc în Liga a III-a şi aşteptăm cu sufletul la gură să vedem ce se întâmplă. Din ce ştim noi, vor fi locuri disponibile, însă să vedem după ce criterii vor fi atribuite. Noi avem o bază sportivă demnă de Liga a III-a, Primăria Jibou ne asigură susţinerea şi în eşalonul superior şi am putea juca în Liga a III-a fiindcă reprezentăm un oraş. În funcţie de răspunsul pe care îl vom primi de la Federaţie ne vom organiza din timp. Dacă vom juca în Liga a III-a, automat va fi nevoie şi de câteva achiziţii”, spunea antrenorul Emil Ionaş, după meciurile de baraj.

Gruparea de pe Someş a tot aşteptat un semnal pozitiv din partea FRF, dar din câte se pare şansele sunt  aproape nule ca jibouanii să fie primiţi în Liga a III-a.

FRF mizează tot pe un sistem cu 100 de echipe, împărţite în 10 serii de câte 10, însă cu jocuri mai multe, în fiecare serie urmând să se joace un play-off şi un play-out.

Având în vedere acest sistem, majoritatea echipelor care au participat în campionatul următor au decis să continue. În acest sens, locuri libere nu au prea rămas. Şi dacă vor fi câteva locuri libere, acestea vor fi atribuite echipelor care în sezonul trecut au fost în Liga a III-a, dar au pierdut meciurile de baraj organizate în luna mai.

În această categorie nu intră şi Rapid Jibou care se regăseşte în rândul echipelor de Liga a IV-a ce au pierdut barajele în faţa unor echipe de Liga a III-a.

Potrivit unor surse federale, şansele ca Rapid Jibou să fie primită în Liga a III-a sunt aproape nule. Pentru ca gruparea de pe Someş să intre în calcule  pentru eşalonul superior, ar trebui ca în această vară să se retragă cel puţin 12 echipe, lucru foarte puţin probabil.

În condiţiile date, Rapid Jibou se va concentra pentru urumătorul campionat al Ligii a IV-a, unde va rămâne o echipă cu pretenţii. Până atunci, jibouanii vor juca în faza judeţeană a Cupei  României, unde în semifinale vor întâlni Dumbrava Ciocmani.

You may also like

Leave a Comment