Responsive Menu
Add more content here...


Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a anunțat programul Noua Casă 2024 a devenit operațional. Românii care vor să își cumpere trebuie să pregătească anumite documente și să îndeplinească câteva criterii

by Mihai POP
0 comment 35 views
A+A-
Reset

Programul Noua Casă 2024. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) anunță programul Noua Casă 2024 a devenit operațional după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanțe în valoare de 1 miliard de lei, a fost alocat celor 16 finanțatori înscriși în program.

Acest program rămâne un produs de creditare avantajos, atât prin avansul minim solicitat, cât și prin comisioanele de administrare reduse anul acesta cu 50% (de la 0,30% pe an la 0,15% pe an, calculat la soldul garanției). O altă modificare adusă programului, în ediția 2024, este reducerea cu 30% a onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare și a oricăror altor acte care se încheie, cu anumite excepții prevăzute în mod expres în legislația incidentă.

Ce trebuie să facă românii

Românii care doresc să-și achiziționeze o locuință, pot apela la una dintre băncile partenere – Alpha Bank, BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, OTP Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Techventures Bank – pentru întocmirea dosarului de credit și înaintarea acestuia către FNGCIMM, în vederea obținerii garanției de stat.

Finanțările pentru „Noua Casă 2024”

Finanțările pentru „Noua Casă 2024” se acordă în lei, pot fi folosite pentru cumpărarea unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de:

66.500 euro – pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%; 119.000 euro – pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat este de 15%.

Durata maximă a creditelor

Durata maximă a creditelor acordate este de 30 de ani, dobânda este variabilă, calculată în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), la care se adaugă o marjă fixă de aproximativ 2%, scrie evz.ro.

Alte costuri suportate de beneficiari sunt comisioanele pentru fondul de garantare, prima de asigurare a imobilului, taxele notariale pentru cumpărarea locuinței. Mai multe detalii se găsesc AICI.

 

You may also like

Leave a Comment