Responsive Menu
Add more content here...


Profesorul Gheorghe POP, ANTRENOR EMERIT

by STEFAN Marin
0 comment 53 views
A+A-
Reset

Motto: „Un sportiv adevărat e un cavaler în toate manifestările vieţii”.
Liviu REBREANU (1885 – 1944), prozator şi dramaturg român

Iată o veste frumoasă, chiar minunată! Profesorul Gheorghe POP de la Clubul Copiilor şi preşedinte al C. S. Omega din oraşul Şimleu Silvaniei este ANTRENOR EMERIT! Înalta şi, de ce nu?, meritata distincţie i-a fost acordată conform Ordinului Ministrului Tineretului şi Sportului nr. 266/27 aprile 2021, sâmbătă, 25 septembrie 2021, în Sala de Sport „Traian” din Râmnicu Vâlcea.

Titlul de Antrenor Emerit i-a fost acordat lui Gheorghe Pop întrucât a pregătit şi a promovat o serie de sportivi, dintre care trei au obţinut titlul de Maestru Emerit al Sportului: Dan-Ionuţ Ţurcaş, Maria-Artemis Grădinar şi Paula-Andreea Radu, ca urmare a rezultatelor obţinute la Campionatele Mondiale de profil, iar unul, Ioan-Dănuţ Pap, a obţinut titlul de Maestru al Sportului!

Andreea Silaghi, Matei Bal şi Gabriel Cionca, 8 medalii la Naţionale

Acolo, la Râmnicu Vâlcea, s-au desfăşurat Campionatul Naţional de Karate Shotokan pentru copii şi minicadeţi şi Cupa României pentru cadeţi, juniori şi seniori, organizate cu succes de Federaţia Română de Karate şi World Shotokan Federation România, prin C. S. Chimia Râmnicu Vâlcea.

Au participat 190 de sportivi din întreaga ţară, într-o atmosferă plină de măşti şi tensiune, specifică perioadei actuale, din cauza pandemiei de coronavirus. Printre aceştia, s-a aflat şi o delegaţie de trei sportivi de la C. S. Omega şi Clubul Copiilor, însoţiţi de către antrenorul Gheorghe Pop: Andreea Szilaghi, Matei Bal şi Gabriel Cionca, cei care au reprezentat Şimleu Silvaniei la aceaste competiţii republicane.

Aceşti copii talentaţi s-au întors acasă cu opt medalii:

Andreea Szilaghi – o medalie de aur şi patru de argint, la categoria junioare + 59 kg;

Matei Bal – două medalii de bronz, la categoria minicadeţi + 56 kg;

Gabriel Cionca – o medalie de bronz, la categoria minicadeţi +56 kg.

Gheorghe Pop: “ Un vis devenit realitate pentru mine, după mulţi ani şi multă, multă muncă. A meritat efortul şi fiecare picătură de transpiraţie!”

În această circumstanţă, antrenorul emerit Gheorghe Pop a declarat: „Ne mândrim cu toate aceste performanţe şi aceste distincţii, care sunt o recunoaştere a tuturor anilor în care am pregătit şi format zeci de generaţii de sportivi. Nu pot să nu amintesc de sensei Viorel Duţă – 7 Dan Karate, fiind primul antrenor care m-a introdus în tainele Karate-ului, acum 35 de ani. Iar de atunci am legat o prietenie frumoasă, care durează până astăzi. Nu suntem doar prieteni, suntem ca nişte fraţi, care, împreună, am fondat Asociaţia Nord Amical Karate, în care au activat şi activează multe sute de sportivi din Maramureş, Bihor, Satu Mare şi Sălaj. Am obţinut, alături de el, gradul 5 Dan Karate Shotokan, după ce am absolvit Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, în anul 1999, în prima promoţie de profesori de educaţie fizică specialişti în Arte Marţiale. Un vis devenit realitate pentru mine, după mulţi ani şi multă, multă muncă. A meritat efortul şi fiecare picătură de transpiraţie! Un alt om drag mie este profesorul Gavril Neaga – fost director al Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei, care a fost deschis şi clarvăzător, acum mai bine de 20 de ani, având încredere în mine. Am fost, de atunci, pionierii Karate-ului în învăţământul nonformal sălăjean, cu performanţe deosebite la nivel naţional şi internaţional”.

Menţionez faptul că, titlul de „antrenor emerit” se acordă antrenorilor care au selecţionat, pregătit şi promovat în loturile reprezentative sau care au pregătit direct în cadrul cluburilor sau loturilor reprezentative sportivi care au obţinut rezultate foarte bune (locul I-III) la Jocurile Olimpice sau Paralimpice, campionatele mondiale, campionatele europene, record olimpic, mondial sau european, omologat de forul internaţional de profil.

În acest context, în procesul instructiv-educativ din cariera sa didactică, Gheorghe Pop a transformat activitatea de antrenor într-un act de creaţie, făcut cu multă dragoste şi pricepere, respectându-şi cu onoare statutul de cadru didactic. M-am convins de acest lucru cu diferite ocazii şi, mai ales, la activităţile din cadrul inspecţiei pentru obţinerea gradului didactic I, pe care am condus-o în anul 2013.

Cu mulţi dintre sportivii săi a obţinut rezultate foarte bune la diferite competiţii naţionale, balcanice, europene şi mondiale. Printre aceştia se numără: Alexandru Albu, Roland Bărnuţiu, Manuela Barbu, Molnar Nida, Andrada Man, Adrian Coţe, Mihai Darie, Dănuţ Tusan, Lukács Marin şi Marius Adrian Ilinca.

În plus, a avut o contribuţie majoră la buna organizare şi desfăşurare a unor competiţii de karate locale şi naţionale, printre care: Cupa „Şimleului” (22 de ediţii), Cupa „Zalăului” (16 ediţii), Cupa „Performanţei” (5 ediţii), Cupa „Moş Nicolae” (15 ediţii).

Felicitări, tuturor, pentru distincţiile şi rezultatele obţinute la aceste două competiţii şi, deopotrivă, succes în activitatea competiţională viitoare!

Prof. Marin ŞTEFAN / UZPR, Publicist, Şimleu Silvaniei

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 29 septembrie.

You may also like

Leave a Comment