Responsive Menu
Add more content here...


Prestaţie notabilă pentru zălăuanul Eric Verdeş la un turneu internaţional din Macedonia

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 14 views
A+A-
Reset

Tenismenul de la CSM Zalău a participat zilele trecute la Tenis Europe Junior – Jug Open 2018 din Skopje, turneu destinat sportivilor care se încadrează la categoria de vârstă U 14. Deşi pe lista de start a competiţiei au fost înscrişi 48 de tenismeni, elevul lui Constantin Carp a ajuns până în faza sferturilor de finală


Când vine vorba despre tenis de câmp, judeţul Sălaj este într-un oarecare con de umbră în ultimii ani, însă speranţe există, iar nume precum Andrei Brisc, Eric Verdeş sau Ioana Lung s-au remarcat la nivel naţional, obţinând cele mai bune rezultate ale sportivilor sălăjeni în competiţiile de tenis de câmp.

Dacă Andrei Brisc a devenit deja senior, Ioana Lung şi Eric Verdeş sunt două mari speranţe ale “sportului alb” din judeţul nostru. Ultimul, îşi încearcă norocul şi în competiţii internaţionale. Astfel, după ce în urmă cu aproximativ o lună, elevul lui Constantin Carp a participat la un turneu în Slovacia, acolo unde a trecut cu bine de calificări, ajungând pe tabloul principal, Verdeş a participat zilele trecute la un turneu în Macedonia.

În perioada 4 – 10 iunie, în capitala Skopje, a avut loc o nouă ediţie a Tennis Europe Junior – Jug OPEN, organizată de Tennis Club South-Skopje şi desfîşurată sub egida Federaţiei Macedonene de Tenis, iar la startul căreia a fost prezent şi Eric Verdeş.

Competiţia a fost destinată juniorilor care se încadrează categoriei de vârstă 14 ani şi la start au fost înscrişi 48 de sportivi, printre care şi sălăjeanul nostru.

Elevul lui Constantin Carp a avut un debut excelent şi a trecut uşor în două seturi, scor 6 – 0, 6 – 0 de un sportiv din Rusia. Forma bună a tenismenului de la CSM Zalău a continuat şi acesta a mai obţinut o victorie, ajungând în faza sferturilor de finală.

Ajuns între primii 8 tenismeni ai turneului, Verdeş a dat peste favoritul numărul 9 şi din păcate a cedat jocul, părăsind competiţia cu capul sus.

“Este un rezultat foarte bun, mai ales că Eric a făcut puncte internaţionale. Dacă va mai continua să acumuleze astfel de puncte, anul viitor ar putea participa din calitate de favorit la aceste turnee internaţionale”, ne-a declarat Constantin Carp, antrenorul lui Eric Verdeş la CSM Zalău.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 13 iunie.

You may also like

Leave a Comment